Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. června 2021 18:38
Čas čtení 0:40
Tereza Šnajdrová

Piráti chtějí v Praze zdražit parkování. Rezidenti by za modré zóny mohli zaplatit dvojnásobek

Piráti chtějí v Praze zdražit parkování. Rezidenti by za modré zóny mohli zaplatit dvojnásobek
Zdroj: Česká pirátská strana
NEWS
Uložit Uložené

Roční cena za rezidenční parkování v městských zónách by se mohla zdvojnásobit.

Na čtvrtečním zastupitelstvu promluvil občan, který si stěžoval na výši ceny jízdného v MHD oproti ceně parkování pro rezidenty. Za pravdu mu dal šéf pražského zastupitelského klubu Pirátů Viktor Mahrik, který řekl, že cena za parkování v modrých zónách by se mohla dvojnásobně zvýšit. Padla i slova jako „parkovací socialismus“, informují Novinky.

Doporučeno
Nový volební model: ANO a SPOLU svádí boj o druhé místo. Koalice Pirátů a STAN je stále ve vedení Nový volební model: ANO a SPOLU svádí boj o druhé místo. Koalice Pirátů a STAN je stále ve vedení 17. června 2021 10:54

Problém je, že Praha podle mého názoru v současné době velmi dotuje parkování. Ceny, které platí lidé za parkování, jsou hluboko pod cenou nákladů. To má potom spoustu nedostatků. Například se nedá pořádně zaparkovat na silnicích a město kanibalizuje parkovací domy,“ míní Mahrik.

Domů
Sdílet
Diskuse