Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. července 2021 16:06
Čas čtení 1:14
Martin Mičuda

Poslední Lotus s konvenčním motorem se jmenuje Emira, má luxusní interiér a techniku od AMG

Poslední Lotus s konvenčním motorem se jmenuje Emira, má luxusní interiér a techniku od AMG
Zdroj: Lotus
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY
Uložit Uložené

Nový model Emira je duchovním nástupcem modelů Elise, Exige či Evora.

Ani britský výrobce sportovních automobilů Lotus se netají tím, že jeho budoucnost bude patřit elektrickým vozidlům. Tradiční značka s bohatou historií v prostředí motorsportu tak v následujících letech přesedlá na elektrické motory. Než se tak však stane, představuje svůj zcela nový model pod názvem Emira, který bude zároveň tím posledním s konvenčním spalovacím agregátem.

Novinka s rozměry 4 412 x 1 895 x 1 225 milimetrů a váhou 1 405 kilogramů stojí na hliníkové platformě s uprostřed umístěným motorem. Navenek se Emira drží tradičních prvků značky Lotus, působí však značně modernějším dojmem.

Na obou koncích je výhradně LED světelná technika, karoserie je v dvoubarevné konfiguraci a standardem jsou 20" disky obuté do pneumatik Goodyear Eagle F1 Supersport. V rámci paketu Lotus Drivers Pack se však kola přezují do pneumatik Michelin Pilot Sport Cup 2 a zároveň konstruktéři ještě více přitvrdí podvozek.

Doporučeno
Nový Hyundai Tucson je na cestě nepřehlédnutelný, zjišťovali jsme však, jaký je pod povrchem Nový Hyundai Tucson je na cestě nepřehlédnutelný, zjišťovali jsme však, jaký je pod povrchem 10. července 2021 9:30
Lotus, Emira,
Zdroj: Lotus

Na poměry značky Lotus je vskutku netypický zejména interiér, který působí místy až luxusním dojmem. Britové i touto cestou poukazují na to, že Emira má být nejen ryze sportovní náčiní, ale také vůz na každodenní používání.

Domů
Sdílet
Diskuse