Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. července 2021 19:45
Čas čtení 0:57
Vojtěch Vanda

57letý horolezec bez prstů na rukou dokázal vylézt na všech 14 světových osmitisícovek

57letý horolezec bez prstů na rukou dokázal vylézt na všech 14 světových osmitisícovek
Zdroj: Pixabay/kanenori/volně k užití
NEWS
Uložit Uložené

Kim Hong-bin se tak stal prvním hendikepovaným horolezcem vůbec, kterému se takový výkon povedl.

Sedmapadesátiletý jihokorejský horolezec Kim Hong-bin přepsal dějiny. Jakožto první hendikepovaný horolezec zdolal všech čtrnáct osmitisícovek. Poslední horou, kterou pokořil v neděli, je vrcholek Broad Peak, jenž se nachází v pohoří Karákóram v Pákistánu 8 kilometrů od známější hory K2. O rekordu informoval web The Korea Times.

Doporučeno
Stoletý fanoušek si ručně zapisuje každý gól Lionela Messiho. Argentinský fotbalista ho překvapil videozprávou Stoletý fanoušek si ručně zapisuje každý gól Lionela Messiho. Argentinský fotbalista ho překvapil videozprávou 18. července 2021 18:36

Kim Hong-bin nebyl od narození hendikepovaný. Před třiceti lety přišel o všech deset prstů na rukou kvůli omrzlinám v roce 1991. Své prsty „obětoval“ výstupu na nejvyšší horu Severní Ameriky, šestitisícovku Mount McKinley. Láska k horám byla však silnější než jeho utrpení, které dokázal přemoci a vrátil se zpátky na trek. 

Domů
Sdílet
Diskuse