Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. července 2021 20:17
Čas čtení 0:26
Viktor Kniš

VIDEO: Bouře v Itálii přinesla kroupy jako tenisové míčky. Takto poničily auta na dálnici

VIDEO: Bouře v Itálii přinesla kroupy jako tenisové míčky. Takto poničily auta na dálnici
Zdroj: Usnplash/Micah Tindell/volně k užití (ilustrační obrázek)
NEWS
Uložit Uložené

Extrémní krupobití zasáhlo oblast severní Itálie.

Sever Itálie zasáhla mohutná bouře, která se vytvořila velmi rychle díky vlhkému vzduchu nad jednou z nejfrekventovanějších rychlostních silnic v zemi, informuje iMeteo.

Přinesla s sebou obrovské kroupy s průměrem více než 7 centimetrů, které padaly přímo na auta na dálnici. Video zachycuje desítky nepojízdných osobních i nákladních aut s rozbitými čelními skly a poničenými kapotami. Krupobití odstavilo dálnici A1 minimálně na několik hodin.

Doporučeno
ČHMÚ: Vedra z tohoto týdne vystřídají průměrné teploty. Po silných bouřkách ubyde i srážek ČHMÚ: Vedra z tohoto týdne vystřídají průměrné teploty. Po silných bouřkách ubyde i srážek 27. července 2021 10:24

Zraněné ani oběti z Itálie zatím nehlásili. Další extrémně silná bouře s kroupami zničila i přilehlou oblast v okolí města Fidenza. Bouře zničila i centrum města. Byl vytvořen zásahový tým, který pracuje na odstraňování škod, které se podle místních podobají spoušti po tornádu.

Meteorologové vydali před bouří výstrahu třetího stupně.

 

Domů
Sdílet
Diskuse