Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. srpna 2021 11:52
Čas čtení 1:07
Tímea Krauszová

USA testují umělou inteligenci, která předpovídá události i s několikadenním předstihem

USA testují umělou inteligenci, která předpovídá události i s několikadenním předstihem
Zdroj: 20th Century Fox a Unsplash/Andy Feliciotti/volně k užití
NEWS SPOJENÉ STÁTY AMERICKÉ (USA)
Uložit Uložené

Americká tajná služba ukončila třetí ze série čtyř testů nového systému umělé inteligence, který by měl být schopen předpovědět budoucí události dokonce i s předstihem několika dní.

Americké ministerstvo obrany ukončilo třetí ze série čtyř testů nového systému umělé inteligence (AI), který by měl být schopen předpovědět budoucí události, a to s předstihem několika dní.

Testy Gide (Global Information Dominance Experiments) kombinují data získávaná z obrovského množství zdrojů, přičemž AI tato data analyzuje a případné rizikové či pro USA zajímavé události nahlásí relevantním úřadům. Informoval o tom generál leteckých sil Glen D. VanHerck během tiskové konference.

Předpověď budoucnosti?

GIDE představuje klíčovou změnu v tom, jak Spojené státy pracují s daty, která ve velkém sbírají. Největší změnou je čas: nejen vojenským lídrům, ale i těm civilním se tak vytvoří větší prostor pro posouzení situace a výběr vhodné obrany.

Již nebudou na útoky nebo problémy reagovat, ale budou mít možnost jim předcházet nebo alespoň přibrzdit jejich účinek. VanHerck to považuje za krok vpřed, díky kterému dosáhnou „dominance v informacích a zlepší nadřazenost při rozhodování v soutěži i v krizi”.

Domů
Sdílet
Diskuse