Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. srpna 2021 12:25
Čas čtení 0:49
Richard Bonde

Lesbická rodina se musela po účinkování v ruské reklamě přestěhovat do Španělska. Doma jim vyhrožovali smrtí

Lesbická rodina se musela po účinkování v ruské reklamě přestěhovat do Španělska. Doma jim vyhrožovali smrtí
Zdroj: Unsplash/Daniel James/volně k užití
ZAJÍMAVOSTI LGBTQ+ LIDÉ
Uložit Uložené

Nyní žijí v Barceloně, kde je společnost respektuje.

Ruská lesbická rodina, která účinkovala v reklamě na řetězec Vkusvill, se musela krátce po jejím zveřejnění odstěhovat do Španělska. V Rusku je totiž řada lidí, kteří reklamu viděli, uráželi a vyhrožovali jim smrtí. O případu informoval slovenský portál O médiách.

Čtyřčlenná rodina s matkou Jumou, dcerami Milou a Alinou a přítelkyní Ksjušou dostala možnost být na titulní fotce reklamy pro ruský řetězec supermarketů Vkusvill. Tato reklama však v zemi vyvolala bouřlivé reakce.

Doporučeno
Sněmovna odmítla posílit práva homosexuálních párů. Rozhodovala o pěstounské péči Sněmovna odmítla posílit práva homosexuálních párů. Rozhodovala o pěstounské péči 6. srpna 2021 16:46

Reklama rozdělila společnost na dva tábory. Část spotřebitelů chválí řetězec za liberalismus a toleranci, druhá část je však znechucena a trvá na tom, aby byla nahrazena „normální“ rodinou.

To se také stalo. Řetězec Vkusvill se omluvil a reklamu označil za chybu a důsledek neprofesionality odpovědných tvůrců. V reklamě je v současnosti tradičnější rodina s otcem, matkou a třemi dětmi.

„Bylo to pro nás všechny těžké utrpení, jsme všichni v křehkém psychickém stavu,“ uvedla pro britský portál BBC matka Juma, která žije v lesbickém vztahu. „V Rusku je nám upíráno základní právo mít rodinu. Bez ohledu na to, kdo jsme, měli bychom ji mít všichni.“

Matka také dodala, že po přestěhování se do Barcelony je její rodina všemi tolerována. „Bohužel, vzhledem ke komplikované situaci s řetězcem Vkusvill jsme zůstali bez práce a bez domova,“ řekla dcera Mila.

Domů
Sdílet
Diskuse