Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
15. srpna 2021 12:48
Čas čtení 0:39
Richard Bonde

24letá Ruska odešla po hádce ze svatby pořádané v lese. Cestou domů ji zřejmě sežral medvěd

24letá Ruska odešla po hádce ze svatby pořádané v lese. Cestou domů ji zřejmě sežral medvěd
Zdroj: Unsplash/Zdeněk Macháček/na voľné použitie
ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Ze stop medvědice a mláďat v místě označeném pátracími psy se dá vyvodit jedině takový závěr případu.

24letá Jana z Ruska odkráčela ze svatby svých kamarádů poté, co se údajně pohádala s jiným hostem. Cesta z lesa, kde se svatba konala, se jí však podle slov záchranářů stala osudnou. O případu informoval portál Metro.

Jana se v lese ztratila a zavolala záchrannou službu. Vyšetřovatelům se ji do rána nepodařilo najít, ráno proto zavolala znovu. Na akci vyslali pátrací psy, kteří ji měli vystopovat podle jejího pachu. Chování psů však naznačovalo, že se její vlastní pach mísí s medvědím. 

Doporučeno
Žena zemřela během Zoom hovoru, její malé dítě ji nezajištěnou zbraní střelilo do hlavy Žena zemřela během Zoom hovoru, její malé dítě ji nezajištěnou zbraní střelilo do hlavy 14. srpna 2021 14:17

Záchranáři našli i medvědí stopy v oblasti, kde psi cítili pach nejsilněji. Stopy údajně patřily medvědici a mláďatům, tedy pro člověka nejnebezpečnější skupině medvědů. Přestože se záchranáři pokoušeli nalézt Janu několik dní, nepodařilo se jim to.

Zvířecí inspektor Andrej Sakulin pro ruský list E1 řekl: „Už nemá smysl mít naději, že ženu najdeme živou.“

Medvědi se podle něj umí rozběhnout rychlostí až 60 km/h, proto je nemožné jim uniknout. „Pokud se člověk ocitne v blízkosti medvědice a jejích mláďat, útok predátora může přijít hned, bez varovného signálu,“ doplnil.

Domů
Sdílet
Diskuse