Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. srpna 2021 21:45
Čas čtení 1:36
Dominik Vetrák

Robert Downey jr. vydělá za svůj seriál pětkrát více než Henry Cavill za Zaklínače

Robert Downey jr. vydělá za svůj seriál pětkrát více než Henry Cavill za Zaklínače
Zdroj: The Walt Disney Company
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Variety po odhalení platů filmových hvězd ukázalo i to, kolik vydělávají televizní hvězdy. A sumy tě zřejmě překvapí.

Nedávno jsme ti přinesli článek o reportáži magazínu Variety, který se dostal k výplatám desítek hollywoodských herců a hereček. Zjistili jsme tak opravdu zajímavé informace o tom, jak funguje vyplácení herců, přičemž nás překvapily některé propastné rozdíly. Jako například to, že Daniel Craig vydělá za dva díly Knives Out 100 milionů dolarů, zatímco Robert Pattinson vydělá za účinkování ve filmu The Batman jen 3 miliony dolarů.

Variety nyní zveřejnilo podobný článek zabývající se herci v seriálech a opět rozvířilo vody internetu. Dozvěděli jsme se například i to, že Robert Downey jr. inkasuje za svou roli v chystaném seriálu pro HBO pětinásobek toho, co dostává Henry Cavill za Zaklínače, jeden z nejsledovanějších seriálů historie.

Variety informuje, že podle jeho zdrojů dokáží televizní stanice, studia a streamovací platformy platit 2 až 3 hvězdy na seriál, které vydělávají obrovské peníze, zatímco zbylí menší herci dostávají „drobné“. Můžeš to vidět hlavně v seriálech a filmech od Netflixu či HBO, kde většinou hraje pár známých tváří a zbytek hereckého obsazení tvoří nováčci.

Kdysi byl mzdovým stropem za jednu epizodu 1 milion dolarů. Dosáhly ho hvězdy z The Big Bang Theory, Přátel nebo Game of Thrones. Strop se však posouvá a Robert Downey jr. za svou roli ve válečném seriálu The Sympathizer od A24 a HBO inkasuje až 2 miliony dolarů za jednu epizodu (seriál ještě nezačal natáčet).

V této částce však je zřejmě obsažen i jeho bonus za to, že je jedním z producentů. Takový Chris Pratt zase za svůj chystaný seriál The Terminal List od Amazon Prime Video dostane 1,4 milionu dolarů za epizodu. Obočí se nám zvedá i u jména Jeff Bridges. Ten má za svou roli ve špionážním seriálu The Old Man od FX dostat až 1 milion dolarů za epizodu.

Variety odhalilo i to, že například Kate Winslet získala za každou část Mare of Easttown 650 tisíc dolarů. Jason Sudeikis vydělal za každou epizodu Ted Lasso 400 tisíc dolarů. Očekává se však, že za druhou sérii už inkasoval podstatně více, protože seriál se stal obrovským hitem a zabodoval i na Emmy.

Překvapením je výplata Henryho Cavilla. Ten za 1 epizodu Zaklínače vydělal 400 tisíc dolarů, což se nám jeví jako neuvěřitelně nízká částka, obzvláště ve srovnání s ostatními herci v tomto článku. Zaklínač je jedním z nejsledovanějších seriálů historie, a tak si zřejmě Cavill vyžádá větší výplatu.

Víme i to, kolik dostane Pedro Pascal za roli Joela v The Last of Us. Za každou jednu epizodu si přilepší o 600 tisíc dolarů. Za první sérii tak vydělá 6 milionů dolarů.

Domů
Sdílet
Diskuse