Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. září 2021 18:30
Čas čtení 3:45
Dominik Vetrák

RECENZIA: Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings

RECENZIA: Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings
Zdroj: Marvel Studios
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Ázijská časť Marvelu sa konečne zrodila a ty by si mal byť pri tom.

Shang-Chi je oficiálne súčasťou marvelovského univerza. Jeho prvá sólovka s podnázvom Legend of the Ten Rings vyjasnila mnohé – kto je skutočný Mandarin (vydával sa za neho herec v Iron Manovi 3, ktorého hrá Ben Kingsley), aké schopnosti bude mať Shang-Chi a ako sa spojí s Avengermi. Bohužiaľ, na pár otázok stále neodpovedal.

Čo sú to vlastne tie prstene (Rings), ktoré nosí jeho otec Wenwu (skutočný Mandarin), odkiaľ pochádzajú a aký majú význam? Film sa tomu venuje až v potitulkovej scéne, takže určite neodchádzaj z kina predčasne. Rovnako nám nikto nevysvetlil, ako sa Abomination z The Incredible Hulk dostal do kontaktu s Wongom, ktorý ho zrejme trénuje. Jednoducho sa to stalo. A tak nejako by si mal pristupovať k marvelovkám všeobecne. 

V každej totiž nájdeš množstvo logických nezrovnalostí a nevysvetlených situácií. Shang-Chi nie je výnimkou, takže už klasicky sa občas budeš musieť prinútiť a nepýtať sa, prečo, ako a kedy. Jednoducho si užívaj komiksovú zábavu a sústreď sa na sledovanie akčných scén. 

Průměrné hodnocení čtenářů
Tvé hodnocení
Jaké hodnocení bys dal ty?
Zobrazit výsledky
Skrýt výsledky
0/10
Zpět
Sdílet
Diskuse