Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. září 2021 7:21
Čas čtení 1:14
Martin Adam Pavlík

Kytarista Tom Morello žádá o pomoc při evakuaci hudebnic z Afghánistánu

Kytarista Tom Morello žádá o pomoc při evakuaci hudebnic z Afghánistánu
Zdroj: MoD Crown Copyright/Getty Images
ZAJÍMAVOSTI AFGHÁNISTÁN TÁLIBÁN
Uložit Uložené

Hudebník známý především z kapel Rage Against The Machine či Audioslave varuje, že kytaristky v Afghánistánu jsou v současné době ve velkém nebezpečí.

Jak uvádí portál Loudersound, dlouholetý aktivista a hudebník Tom Morello napsal dopis s žádostí o pomoc při evakuaci mladých studentek hry na kytaru z Afghánistánu, které jsou po převzetí vlády Tálibánem v mimořádně obtížné situaci.

Dopis poslal do amerického týdeníku Billboard jeho přítel, učitel hry na kytaru Lanny Cordola. Ten následně v rozhovoru pro hudební časopis potvrdil, že v současnosti je v Pákistánu a snaží se dostat dvanáct dívek a jejich rodiny z Afghánistánu, protože jsou v ohrožení života.

„Pokoušíme se zjistit, zda je možné dostat je na hranici s Pákistánem. Mluvili jsme s různými lidmi a záchrannými organizacemi. Potřebujeme je dostat ven z Afghánistánu, aby někde začaly nový život,“ vysvětlil Cordola.

Domů
Sdílet
Diskuse