Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. září 2021 9:24
Čas čtení 1:12
Tereza Šnajdrová

Během teroristického útoku přišla o obě nohy. Po pěti letech mladá jezdkyně závodí na paralympiádě v Tokiu

Během teroristického útoku přišla o obě nohy. Po pěti letech mladá jezdkyně závodí na paralympiádě v Tokiu
Zdroj: Beparathlete/propagační materiál
NEWS LETNÍ PARALYMPIJSKÉ HRY 2020
Uložit Uložené

Beatrice De Lavalette se nevzdala a na koně usedla jen pět měsíců po výbuchu.

Beatrice De Lavalette je napůl Francouzka a napůl Američanka, která byla v roce 2016 v nesprávný čas na nesprávném místě. Během teroristického útoku na bruselském letišti přišla o obě nohy, utrpěla vážné popálení a poranění míchy. Ani to jí však nezabránilo v její vášni a jen pět měsíců po výbuchu usedla zpět do koňského sedla. Mladá jezdkyně nyní dokonce závodí na paralympijských hrách v Tokiu, informuje CNN.

Doporučeno
Slovenku napadl medvěd. S tržnými ranami ji zachraňoval vrtulník Slovenku napadl medvěd. S tržnými ranami ji zachraňoval vrtulník 2. září 2021 9:11

Beatrice de Lavalette jezdí na koních již od svých tří let. Ve dvanácti letech si vybrala disciplínu, která byla jejímu srdci nejblíže, a tou je drezura. Nadějná jezdkyně koně milovala, vše se ale změnilo na jaře roku 2016, když tehdy sedmnáctiletá Beatrice čekala na bruselském letišti, na které byl spáchán teroristický útok. Při atentátu, k němuž se přihlásil Islámský stát, zemřelo 35 osob, 300 jich bylo zraněno a jednou z nich byla právě i mladá jezdkyně.

Domů
Sdílet
Diskuse