Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. září 2021 9:44
Čas čtení 0:52
Richard Bonde

Nizozemská města zakážou investorům nakupovat nemovitosti. Lidem to má pomoci najít si byt, který je na prodej, ne na pronájem

Nizozemská města zakážou investorům nakupovat nemovitosti. Lidem to má pomoci najít si byt, který je na prodej, ne na pronájem
Zdroj: Unsplash/Daria Nepriakhina/na voľné použitie
ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Podle statistik končí až třetina nemovitostí v rukou investorů, kteří v zakoupených bytech nechtějí bydlet, ale pronajímat je.

Od 1. ledna 2022 by mělo v Nizozemsku vstoupit v platnost nové rozšíření legislativy. Ve velkých městech si už byty budou moci kupovat jen ti lidé, kteří v nich chtějí hned po koupi bydlet. Informoval o tom nizozemský deník NL Times.

Ve velkých nizozemských městech, která se populačně neustále rozrůstají, se koupě bytu stává stále obtížněji dosažitelným a méně pravděpodobným scénářem. Podle statistik tam až třetina domácností končí v rukou investorů, kteří chtějí nemovitosti pronajímat za vysoké měsíční poplatky.

Doporučeno
Není problém věci vyhodit, ale zabránit jim v návratu. Minimalismus je nástroj, který mi má usnadnit život, říká minimalista Alvin Není problém věci vyhodit, ale zabránit jim v návratu. Minimalismus je nástroj, který mi má usnadnit život, říká minimalista Alvin 3. září 2021 14:30

Několik měst, včetně hlavního města Amsterdam, budou moci podle nové legislativy zakázat zájemci koupi levného až středně drahého bytu či domu, pokud se do něj nebude chtít nastěhovat.

Domů
Sdílet
Diskuse