Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
8. září 2021 6:44
Čas čtení 0:42
Adam Novosad

Biskup ve Španělsku odešel z církve, protože se zamiloval do autorky erotických povídek. Vzdal se úřadu, aby spolu mohli žít

Biskup ve Španělsku odešel z církve, protože se zamiloval do autorky erotických povídek. Vzdal se úřadu, aby spolu mohli žít
Zdroj: Wikimedia/Iglesia en Valladolid/volně k užití
NEWS
Uložit Uložené

Biskup Xavier Novell neprozradil, jak se se svou současnou partnerkou setkal.

Významný církevní hodnostář Xavier Novell působil až do minulého srpna jako biskup španělské obce Solsona v provincii Lleida. V té době se obrátil na Vatikán se svou rezignací a žádostí o propuštění z církevního pracovního poměru, v čemž mu bylo vyhověno, uvádí El Mundo.

Nikdo ale nevěděl, proč se církevní hodnostář náhle rozhodl vzdát svého celoživotního poslání. Odpověď na opakující se otázky veřejnosti přišla až teď, když vyšlo najevo, že Novell chtěl zanechat kněžskou službu pro lásku.

Zamiloval se do Silvie Caballolo, která pochází z Manresy u Barcelony, je rozvedená a z předchozího vztahu má dvě děti. Toto spojení je o to pozoruhodnější, že Caballolo pracuje jako psycholožka, jenže vedle své praxi je také autorkou několika erotických povídek.

Domů
Sdílet
Diskuse