Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. října 2021 12:30
Čas čtení 2:28
Dominik Vetrák

RECENZE: The Guilty

RECENZE: The Guilty
Zdroj: Netflix
FILMY A SERIÁLY FILMY 2021 NETFLIX NETFLIX FILMY NOVÉ FILMY NOVÉ FILMY NA NETFLIXU
Uložit Uložené

Vyplatí se vidět The Guilty od Netflixu?

Film The Guilty je vynikající dánské drama/thriller. Recenzovali jsme ho v létě 2018 a dali jsme mu 9 bodů z 10. Vychválili jsme tehdy do nebes herecké výkony, vynikající režii a scénář s emotivním a překvapivým dějovým zvratem, ke kterému se tvůrci dostávají postupně a nepřijde tedy jen jako nějaký levný způsob šokování diváka.

Americký remake od režiséra Antoina Fuqua (Equalizer, Training Day) a scenáristy Nica Pizzolatta (Temný případ) je přesně stejným filmem. A právě to je na něm to nejhorší. Pokud jsi totiž viděl dánský originál, remake ti nedá absolutně nic nového a také to staré podá ve formě, která je o něco slabší.

Doporučeno
10 nejlepších filmů Clinta Eastwooda 10 nejlepších filmů Clinta Eastwooda 25. září 2021 14:30

Děj se zaměřuje na Joea Baileyho (Jake Gyllenhaal), policistu, který zvedá hovory na lince 911. Divák zjišťuje, že druhý den má důležitý soud, ale neví, čeho se týká. Tato dějová linie je v originále mnohem zajímavější a údernější. Zčásti za to mohou drobné změny ve scénáři a ve vyznění scén, zčásti výkon hlavního hereckého představitele.

Dánský herec Jakob Cedergren dokázal své vnitřní démony „prodat“ autentičtěji. To neznamená, že by byl Gyllenhaal špatný. Právě naopak, podává zde výborný výkon a dovoluje divákovi nahlédnout do své duše a srdce. Avšak není až tak sympatický a autentický jako Jakob Cedergren. A to je tak trochu problém, protože je v podstatě jediným hercem v čistě konverzačním filmu.

Domů
Sdílet
Diskuse