Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
10. října 2021 16:18
Čas čtení 1:21
Adrián Lukáč

Rockstar oznámil vydání remasteru GTA Trilogy, známý leaker má už datum

Rockstar oznámil vydání remasteru GTA Trilogy, známý leaker má už datum
Zdroj: Rockstar Games
TECH
Uložit Uložené

GTA III, Vice City i San Andreas. Staré klasiky, které jsme hráli všichni.

Před pár dny jsme tě informovali, že Rockstar Games posunulo vydání GTA 5 pro PlayStation 5 a Xbox Series X/S na příští rok. Namísto toho plánuje ještě do konce tohoto roku vydat remasterovanou trilogii klasik GTA III, GTA Vice City a GTA San Andreas s celým názvem Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition.

Nyní je již vše oficiální. Rockstar Games na svém Twitteru a YouTube prostřednictvím příspěvku a krátkého videa oznámilo, že v souvislosti s nadcházející výročím (22. října uplyne přesně 20 let od vydání GTA III) přijde brzy staronová trilogie na současné platformy.

Doporučeno
Kolik vydělávají čeští streameři jako Agraelus, Herdyn nebo Mazarin1k? Hackeři zveřejnili výdělky osobností z Twitche Kolik vydělávají čeští streameři jako Agraelus, Herdyn nebo Mazarin1k? Hackeři zveřejnili výdělky osobností z Twitche 8. října 2021 18:56

Zatím tedy jediné oficiální info od Rockstaru je, že se remasteru dočkáme ještě letos a vyjde na PC, PlayStation 4 a PlayStation 5, Xbox Series X/S a Xbox One, Nintendo Switch, iOS a Android.

Na mobilní platformy si však budeme muset počkat do první polovina roku 2022. Vylepšení by se mělo týkat grafiky a gameplay stránky, ale zároveň si remaster verze zachovají svůj klasický vzhled a pocit originálních her.

Trochu konkrétnější než samotný Rockstar byl známý leaker Tom Henderson. Podle jeho zdrojů je datum vydání naplánované na 11. listopad a oznámeno bude na 20. výročí vydání GTA III, tedy 22. října.

Toto datum není náhodné a dává smysl. 11. listopadu mělo původně vyjít GTA 5 pro PlayStation 5 a Xbox Series X/S, přičemž Rockstar by na oznámení přesného data využil zmíněné 20. výročí GTA III.

Kromě oficiálních informací zde máme i neoficiální novinky, které jsou však založeny na zajímavých odhaleních přímo v aplikaci Rockstar Launcher. V její nové aktualizaci se nacházejí tři soubory s názvy „icon_gta3unreal“, „icon_gtavcunreal“ a „icon_gtasaunreal“. Asi není třeba zdůrazňovat, na kterém enginu by měly tyto 3 hry běžet.

Domů
Sdílet
Diskuse