Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. listopadu 2021 9:07
Čas čtení 0:58
Tereza Šnajdrová

Kompenzační bonus 1 000 korun denně je zpět. Kdo o něj může zažádat?

Kompenzační bonus 1 000 korun denně je zpět. Kdo o něj může zažádat?
Zdroj: Pixabay/vjkombajn/volně k užití
NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Kompenzační bonus slouží pro OSVČ, podnikatele, společníky malých firem a osoby pracující na dohodu.

Pandemie koronaviru sílí, podniky i osoby výdělečně činné opět musí omezovat svoji činnost a vláda jim proto hodila záchranný kruh. Na pondělní jednání rozhodla o znovuzavedení kompenzačního bonusu 1 000 korun denně, o který OSVČ, podnikatelé a společníci malých firem mohou žádat již od pondělí 22. listopadu, a to na příslušném finančním úřadě.

Doporučeno
ČHMÚ: Do Česka za pár dní přijde první sníh. Dej si však pozor na nebezpečné meteorologické jevy, které se zimou přichází ČHMÚ: Do Česka za pár dní přijde první sníh. Dej si však pozor na nebezpečné meteorologické jevy, které se zimou přichází 23. listopadu 2021 7:43

Pandemií poškození OSVČ a společníci malých firem mohou žádat o kompenzační bonus 1 000 korun. Lidé pracující na DPČ nebo DPP pak mají nárok na bonus 500 korun. Žádat o něj můžeš na finančním úřadě, pod nějž spadáš, a to buď osobně nebo e-mailem s naskenovanou žádostí a podepsaným čestným prohlášením. 

Domů
Sdílet
Diskuse