Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. listopadu 2021 17:05
Čas čtení 1:14
Vojtěch Vanda

Španělsko uzákonilo státem hrazené služby asistované reprodukce pro lesby, transgender a nebinární osoby

Španělsko uzákonilo státem hrazené služby asistované reprodukce pro lesby, transgender a nebinární osoby
Zdroj: Pexels / Mikhail Nilov
NEWS LGBTQ+ LIDÉ ŠPANĚLSKO
Uložit Uložené

Podobná změna v legislativě je v Evropě unikátní. Španělské lesbické, transgender a nebinární páry budou o krok blíže zrovnoprávnění.

Španělsko udělalo další krok vstříc zrovnoprávnění tamní LGBTQ+ komunity. Nové vládní rozhodnutí umožňuje lesbickým, transgender a nebinárním párům využívat státem hrazené služby asistované reprodukce. Tamní vláda toto právo rozšířila, což znamená, že výše zmíněné páry ze země na Pyrenejském poloostrově budou mít stejné právo na služby jako heterosexuální páry. Informoval o tom web Openly

Doporučeno
Španělsko umožní umělé oplodnění zdarma lesbickým párům, svobodným ženám a transgender lidem Španělsko umožní umělé oplodnění zdarma lesbickým párům, svobodným ženám a transgender lidem 5. listopadu 2021 19:50

Krok španělské vlády je v rámci Evropy unikátní, hlavně, co se zplození dětí týče. Manželství či registrované partnerství těchto párů je možné ve 30 evropských státech, každopádně už není takovou „samozřejmostí“, aby páry mohly jít na umělé oplození či dítě adoptovat.

Domů
Sdílet
Diskuse