Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. prosince 2021 16:16
Čas čtení 1:50
Vojtěch Vanda

Česká vakcinologická společnost je proti povinnému očkování osob starších 60 let. Je ale pro očkování profesí

Česká vakcinologická společnost je proti povinnému očkování osob starších 60 let. Je ale pro očkování profesí
Zdroj: ČTK/Deml Ondřej
NEWS OČKOVÁNÍ PROTI KORONAVIRU
Uložit Uložené

Předseda společnosti Roman Chlíbek uvedl, že by se každý člověk měl očkovat dle vlastní zodpovědnosti, ale ne povinně. Očkování ale podporuje.

„Česká vakcinologická společnost ČLS JEP nesouhlasí se zavedením povinnosti očkování proti covid-19 u osob ve věku starších 60 let,“ uvedl v pátek na svém twitterovém účtu její předseda a vedoucí Anticovid týmu nastupující vlády Roman Chlíbek. Dle jeho přesvědčení by se starší lidé měli nechat naočkovat sami dle vlastní zodpovědnosti a ne pod pohrůžkou pokuty. Byl by však pro profesní očkování.

Doporučeno
Pacienti s těžkým průběhem covidu mají podle studie vyšší úmrtnost i rok po překonání nemoci Pacienti s těžkým průběhem covidu mají podle studie vyšší úmrtnost i rok po překonání nemoci 2. prosince 2021 19:46

Nastupující vláda premiéra Petra Fialy (ODS), včetně kandidáta na ministra zdravotnictví Vlastimila Válka (TOP 09), na posledních tiskových konferencích naléhali na obyvatele, aby se nechali očkovat. Fiala dokonce s Babišem vystoupil na společné tiskové konferenci iniciativy Lékaři pomáhají Česko, která se snažila získat potřebné zdravotnické pracovníky v řadách praktiků, ale i dalších doktorů a sestřiček k tomu, aby se zapojili do plánovaného masivního očkování. 

Domů
Sdílet
Diskuse