Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. prosince 2021 7:23
Čas čtení 0:35
Adam Novosad TASR

Ukrajinská armáda dokáže odolat jakémukoli útoku Ruska, prohlásil prezident Zelenskyj

Ukrajinská armáda dokáže odolat jakémukoli útoku Ruska, prohlásil prezident Zelenskyj
Zdroj: TASR/Martin Baumann
NEWS RUSKO UKRAJINA
Uložit Uložené

Ukrajinský prezident řekl, že armáda dokáže vzdorovat jakékoli invazi, kterou by Rusko mohlo plánovat.

„Ukrajinská armáda si je jistá svou silou a je schopna překazit jakékoli plány nepřítele na dobytí,“ prohlásil ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj při příležitosti oslav národního dne armády. Jakýkoli ruský útok či invazi by podle prezidenta ukrajinské ozbrojené síly dokázaly zvládnout.

Mezi Ruskem a Ukrajinou přitom v posledních týdnech stoupá napětí poté, co se v médiích objevily dokumenty naznačující, že Ruská federace v čele s prezidentem Vladimirem Putinem plánuje začátkem příštího roku invazi a vojenské napadení svého souseda.

rusko
Zdroj: TASR/Martin Baumann

Na hranicích s Ukrajinou údajně Rusko shromáždilo desítky tisíc vojáků. Samotné Rusko však jakékoli plány na vojenskou invazi Ukrajiny odmítlo a označilo za výmysl.

Ukrajina oslavila 30. výročí založení nezávislé armády, která vznikla až v roce 1991 po kolapsu Sovětského svazu. Vlastní armáda nahradila sovětské armádní složky. Při této příležitosti navštívil prezident Zelenskyj frontovou linii v Doněcké oblasti i město Charkov na východě země, kde se tradičně soustřeďuje zbrojařský průmysl.

Domů
Sdílet
Diskuse