Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. prosince 2021 8:19
Čas čtení 0:48
Tereza Šnajdrová

Nový Zéland schválil zákon, který umožňuje snadnější změnu pohlaví v rodných listech

Nový Zéland schválil zákon, který umožňuje snadnější změnu pohlaví v rodných listech
Zdroj: Unsplash/Daniel James/volně k užití
NEWS LGBTQ+ LIDÉ NOVÝ ZÉLAND
Uložit Uložené

Tamní vláda tak chce podpořit nebinární a transgender osoby.

Nový Zéland se snaží vyjít vstříc svým občanům a nyní schválil nový zákon, se kterým bude změna pohlaví v rodných listech ještě jednodušší. Nebinární a transgender osoby si tak nově budou moci změnit pohlaví v rodném listě bez toho, aniž by musely prokázat, že absolvovaly lékařský zákrok týkající se této změny, informuje The Guardian.

Doporučeno
Chilský parlament schválil sňatky stejnopohlavních párů Chilský parlament schválil sňatky stejnopohlavních párů 8. prosince 2021 9:15

Jsem velmi pyšná na dnešní den v historii Nového Zélandu. Parlament hlasoval pro inkluzi a proti diskriminaci,“ oznámila radostnou zprávu tamní ministryně vnitra Jan Tinetti. „Tento zákon bude znamenat skutečnou změnu pro transgender, nebinární, LGBT a intersexuální občany,“ dodala Tinetti s tím, že je ráda, že může podpořit mladé a dát jim kontrolu nad tím, jakou genderovou identitu chtějí mít.

Domů
Sdílet
Diskuse