Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. prosince 2021 15:49
Čas čtení 0:41
Vojtěch Vanda

Novým předsedou ČSSD se stal Michal Šmarda

Novým předsedou ČSSD se stal Michal Šmarda
Zdroj: ČTK/Krumphanzl Michal
POLITIKA ČSSD
Uložit Uložené

Na 43. on-line sjezdu sociální demokracie si strana zvolila bývalého místopředsedu novým předsedou.

Sociální demokracie má nového předsedu. Na 43. sjezdu strany, který se konal přes internet, si v pátek během on-line hlasování zvolili za šéfa strany dosavadního místopředsedu Michala Šmardu. Ten nahrazuje v čele ČSSD ministra vnitra v demisi Jana Hamáčka, který po debaklu strany ve volbách do Poslanecké sněmovny ohlásil, že po třech letech ve funkci uvolní místo a odchází z vedení.

Doporučeno
Jana Maláčová oznámila kandidaturu na předsedkyni ČSSD. Stranu chce sjednotit Jana Maláčová oznámila kandidaturu na předsedkyni ČSSD. Stranu chce sjednotit 25. října 2021 18:06

Na 43. on-line sjezdu ČSSD si strana volila do svého čela nového předsedu ze tří kandidátů – Miroslava Krejčíka, Jany Maláčové a Michala Šmardy.

V tajném single hlasování hlasovalo 233 delegátů následovně: 41 z nich podpořilo Krejčíka, 62 hlasujících ministryni v demisi Maláčovou a 130 hlasů získal nynější místopředseda Šmarda. Ten vystřídá v čele ČSSD Jana Hamáčka, jenž jako předseda strany vydržel tři roky.

Jana Maláčová po volbě vítězi pogratulovala a oznámila, že se po prohrané volbě nebude ucházet o žádnou funkci ve vedení strany a bude pokračovat jako řadová členka. „S pokorou přijímám výsledek volby a prosím o pomoc a sounáležitost. Budu potřebovat pomoc každého z vás, jinak nemůžeme uspět,“ řekl po volbě Šmarda.

Domů
Sdílet
Diskuse