Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
13. prosince 2021 13:58
Čas čtení 1:09
Vojtěch Vanda

Průzkum: Každý šestý Američan z generace Z je queer

Průzkum: Každý šestý Američan z generace Z je queer
Zdroj: Unsplash/Jose Maria Sava
NEWS LGBTQ+ LIDÉ
Uložit Uložené

Průzkum analytické skupiny Gallup ukázal, že počet otevřeně bisexuálních, gay, lesbických a transgender osob „vzrostl“ o celé jedno procento oproti průzkumu z roku 2017.

Podle nové statistiky, kterou zveřejnila americká analytická společnost Gallup se 5,6 procenta dospělých Američanů identifikuje jako člen LGBT komunity. Jedná se tedy o bisexuály, gaye, lesby nebo transgender osoby. V průzkumu před čtyřmi lety se však jako LGBT osoba identifikovalo pouze 4,5 procenta tázaných. Celkem 7,6 procenta na otázku sexuální orientace neodpovědělo. 

Doporučeno
Senátní výbor podpořil uznávání osvojení dětí z ciziny homosexuálními páry Senátní výbor podpořil uznávání osvojení dětí z ciziny homosexuálními páry 9. prosince 2021 12:13

Poslední výsledky jsou souhrnem odpovědí 15 tisíc respondentů starších 18 let, které proběhly v roce 2020. Nikoho asi nepřekvapí, že Americká majorita je heterosexuální (86,7 procenta), každopádně růst počtu osob identifikujících se jako členové LGBT komunity, je očekávaný.

Domů
Sdílet
Diskuse