Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. prosince 2021 12:13
Čas čtení 1:01
Tereza Šnajdrová

Senátní výbor podpořil uznávání osvojení dětí z ciziny homosexuálními páry

Senátní výbor podpořil uznávání osvojení dětí z ciziny homosexuálními páry
Zdroj: Pexels/Mikhail Nilov/volně k užití
NEWS LGBTQ+ LIDÉ
Uložit Uložené

Senát o návrhu bude diskutovat 15. prosince 2021.

Senátní výbor ve středu podpořil předlohu zákona, podle kterého by páry stejného pohlaví mohly osvojit děti z ciziny. Taková změna by mohla pomoci i heterosexuálním párům, které neuzavřely manželství, ale žijí spolu a chtěly by osvojit dítě. Předloha nyní poputuje do Senátu, kde o ní 15. prosince bude diskutovat plénum, informuje iniciativa Jsme fér.

Doporučeno
Nový Zéland chce z další generace vychovat nekuřáky. Mladí si od roku 2027 zřejmě nebudou moci koupit cigarety Nový Zéland chce z další generace vychovat nekuřáky. Mladí si od roku 2027 zřejmě nebudou moci koupit cigarety 9. prosince 2021 10:26

Návrh podal senátor Václav Láska (SEN 21) a přidala se k němu i Adéla Šípová (Piráti), která by ráda podpořila spravedlivé fungování rodin, a to i těch, které žily v zahraničí. Ač má předloha mnoho odpůrců, těsná většina hlasů ho podpořila a novela nyní může putovat do Senátu. Tam se o ní bude diskutovat již 15. prosince 2021.

Domů
Sdílet
Diskuse