Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. prosince 2021 14:42
Čas čtení 0:47
Adam Novosad

VIDEO: Hvězdný Sergio Aguero ukončil profesionální kariéru ve 33 letech kvůli problémům se srdcem

VIDEO: Hvězdný Sergio Aguero ukončil profesionální kariéru ve 33 letech kvůli problémům se srdcem
Zdroj: Pedro Salado/Quality Sport Images/Getty Images)
NEWS
Uložit Uložené

Argentinec poděkoval všem ve svém okolí a prohlásil, že je hrdý na svou kariéru.

Argentinský fotbalový útočník Sergio Aguero ukončil svoji profesionální kariéru. Aguero přitom přišel do svého nového klubu FC Barcelona teprve před šesti měsíci, kdy po letech skončil v anglickém Manchesteru City, uvádí BBC.

Doporučeno
Legendární MMA bojovník Cro Cop ničil soupeře brutálními kopy do hlavy. „Lámal jsem kosti a trhal svaly,“ prohlásil Legendární MMA bojovník Cro Cop ničil soupeře brutálními kopy do hlavy. „Lámal jsem kosti a trhal svaly,“ prohlásil 12. prosince 2021 7:00

Argentinec byl 30. října převezen do nemocnice po zápase s Alavesem, když se mu začalo těžce dýchat a cítil tlak na hrudi.

Aguerovi diagnostikovali problémy se srdcem, které by se mohly zhoršit a vést k tragédii, kdyby v profesionální kariéře pokračoval.

„Chci každému říct, že jsem udělal všechno, co se dalo. Snil jsem o hraní fotbalu od svých pěti let a poprvé jsem se dotkl míče. Nikdy jsem si nemyslel, že se dostanu do Evropy, takže chci prokázat svoji vděčnost každému bez ohledu na to, kde jsem trénoval,“ uvedl fotbalista na tiskové konferenci, kde společně s prezidentem FC Barcelona Joanem Laportem oznámil svůj odchod do sportovního důchodu.

Zatím podle vlastních slov neví, co ho čeká v životě po fotbale, ale poděkoval každému, kdo u něj v posledních měsících stál. „Jsem hrdý na kariéru, kterou jsem měl, a mám štěstí, že se mi to stalo teď a ne později,“ konstatoval dojatý Aguero.

Domů
Sdílet
Diskuse