Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
7. ledna 2022 18:17
Čas čtení 0:57
Martin Adam Pavlík

Real Fight Arena získala dalšího cenného bojovníka. Jedná se o vítěze pyramidy Oktagon Underground

Real Fight Arena získala dalšího cenného bojovníka. Jedná se o vítěze pyramidy Oktagon Underground
Zdroj: Oktagon MMA
ZDRAVÍ OKTAGON MMA
Uložit Uložené

Tadeáš Mawar Růžička je také dvojnásobným juniorským mistrem světa organizace IFMA a světovým juniorským šampionem K1 organizace WAKO.

Po jménech jako Leo Brichta, Josef Wittner, Tomáš Deák nebo Miroslav Brož získala organizace RFA dalšího známého bojovníka, který zápasil pod vlajkami konkurenčního Oktagonu MMA. Je jím třiadvacetiletý Tadeáš Mawar Růžička z pražského Reinders Gymu. Nová bojová organizace, která vznikla teprve loni a první turnaj má naplánovaný v květnu, o tom informovala na svém Facebooku.

Mladý dravec si získal fanoušky zejména nekompromisními, dominantními výkony v bojové pyramidě s názvem Oktagon Underground. Tu dokázal vyhrát ve své váhové kategorii, tedy do 70 kg. Mawar se bojovým sportům věnuje od devíti let a už má na kontě několik titulů.

Doporučeno
Promotér nové organizace Real Fight Arena Boris Marhanský: Nemyslím si, že by Oktagon MMA měl ty nejlepší zápasníky (Rozhovor) Promotér nové organizace Real Fight Arena Boris Marhanský: Nemyslím si, že by Oktagon MMA měl ty nejlepší zápasníky (Rozhovor) 22. listopadu 2021 12:30

Je dvojnásobným juniorským mistrem světa organizace IFMA (2015) a světovým juniorským šampionem K1 organizace WAKO (2016). Má také titul profesionálního mistra ČR v muay-thai (2017). Mawar si pod organizací Oktagon MMA vyzkoušel i jeden MMA zápas, ovšem ten prohrál s Polákem Dawidem Karetou.

Tadeáš Mawar Růžička
Zdroj: Oktagon MMA

A jak sám řekl pro web MMA Shorties, právě v RFA si bude moci naplno vyzkoušet, co umí nejlépe. „Konečně se vracím k tomu, co dělám celý život, a to je postoj.“ Na otázku, proč se rozhodl skočit do neznámých vod nové organizace, řekl jasně: „Protože věřím, že to bude silná organizace, která bude lidem dávat jak MMA , tak postojové zápasy, stejně jako ONE Championship.“

„RFA zároveň umožňuje bojovníkům zápasit v jiných zahraničních organizacích,“ doplnil také Růžička. To přece jen je faktorem, který zaujal několik bojovníků. Více si můžeš přečíst i v našem rozhovoru s promotérem RFA Borisem Marhanským.

Domů
Sdílet
Diskuse