Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. ledna 2022 15:15
Čas čtení 0:58
Radim Šlechta

Toto je 10 nejoblíbenějších filmů Tima Burtona

Toto je 10 nejoblíbenějších filmů Tima Burtona
Zdroj: Wikimedia (Creative Commons)/Georges Biard/volně k užití
NEWS
Uložit Uložené

Slavný král temné estetiky a pohádek hraničících s hororem uvedl 10 svých nejoblíbenějších filmů. Který se nejvíc líbí tobě?

Tim Burton patří dlouhodobě k nejúspěšnějším režisérům. Diváky již desítky let těší svými temně laděnými pohádkami, které rozhodně nepatří k těm, jež je vhodné pouštět dětem před spaním. Stojí také za legendárním Batmanem s Jackem Nicholsonem v roli ikonického záporáka Jokera, kterého podle mnohých již nikdo nepřekonal.

Pokud patříš mezi jeho fanoušky, určitě není třeba blíže popisovat děsivou estetiku jeho filmů v čele s Mrtvou nevěstou nebo Ukradenými Vánocemi. Ta se promítá i do samotné osobnosti režiséra i herců, kteří s nim delší dobu spolupracovali. Johnny Depp například před spoluprací s Burtonem nebyl rozhodně takový rock&rollový pirát, jak ho dnes všichni známe.

Doporučeno
Toto je 12 nejoblíbenějších filmů Quentina Tarantina Toto je 12 nejoblíbenějších filmů Quentina Tarantina 8. listopadu 2021 7:55

V minulosti jsme ti přinesli seznam oblíbených filmů mnoha slavných režisérů. Počínaje Quentinem Tarantinem či Martinem Scorsesem a konče například Stevenem Spielbergem nebo Jamesem Cameronem. Dnes se podíváme na nejoblíbenější filmy Tima Burtona, na které se určitě také podívej. Režisérův seznam původně zveřejnil server ScreenRant

Nezapomeň nám dát vědět do komentářů, jaký snímek na seznamu tě nejvíc zaujal a jestli některý patří i k tvým oblíbencům. A teď už k samotnému seznamu.

Název Český název Rok vydání
The Wickerman Rituál 1973
The Wizard Of Oz Čaroděj ze země Oz 1939
The Golden Voyage Of Sinbad Zlatá Sindibádova cesta 1973
La maschera del demonio Maska démona 1960
The War Of The Gargantuas Válka nestvůr 1966
Where Eagles Dare Kam orli nelétají 1968
Godzilla Godzilla 1954
The Omega Man The Omega Man 1971
Dracula A.D. 1972 Drákula roku 72´ 1972
Frankenstein Frankenstein 1931
Domů
Sdílet
Diskuse