Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
30. prosince 2021 14:55
Čas čtení 0:53
Radim Šlechta

5 nejoblíbenějších filmů Jamese Camerona

5 nejoblíbenějších filmů Jamese Camerona
Zdroj: Wikimedia (Creative Commons)/Gage Skidmore/ volně k užití
NEWS JAMES CAMERON
Uložit Uložené

Legendární režisér vědecko-fantastických filmů zveřejnil žebříček svých oblíbených snímků.

James Cameron a sci-fi filmy jsou v podstatě synonymum. Je jen málo režisérů, kteří bývají se svým žánrem tak neoddělitelně spojováni, jako právě autor legendárního filmu Avatar, série filmů s Terminatorem nebo snímku Vetřelci. Vedle vědecko-fantastických děl se ale Cameron zapsal do srdcí diváků také filmem Titanic. Stejně jako mnoho ostatních tvůrců i James má své oblíbené snímky, které jej inspirují a na které se rád dívá. Žebříček jeho oblíbených filmů zveřejnil magazín Far Out.

V minulosti jsme zveřejnili žebříčky oblíbených snímku několika známých hollywoodských režisérů, mezi které patřil třeba Quentin Tarantino, Martin Scorsese nebo Steven Spielberg. Všechny tyto hollywoodské ikony hledají inspirace i ve snímcích svých legendárních předchůdců a ani slavný James Cameron není výjimkou.

Mezi jeho pět nejoblíbenějších filmů patří i snímky kultovního Stanleyho Kubricka nebo výše uvedeného Martina Scorseseho. Pokud i ty hledáš inspiraci nebo se jen chceš podívat na filmy, které patří do watchlistu těch nejúspěšnějších režisérů, můžeš najít podněty v tabulce níže. Nezapomeň nám napsat do komentářů, zda se ti již podařilo nějaký film zhlédnout a který ti nejvíce padl do oka.

Název Český název Rok vydání
The Wizard of Oz Čaroděj ze země Oz 1939
Dr. Strangelove Dr. Divnoláska aneb Jak jsem se naučil nedělat si starosti a mít rád bombu 1964
2001: A Space Odyssey 2001: Vesmírná odysea 1968
The Godfather Kmotr 1972
Taxi Driver Taxikář 1976
Domů
Sdílet
Diskuse