Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. ledna 2022 8:52
Čas čtení 0:35
Jakub Paulík TASR

Maďarsko začíná očkovat 4. dávkou proti koronaviru. Schválit ji musí lékař

Maďarsko začíná očkovat 4. dávkou proti koronaviru. Schválit ji musí lékař
Zdroj: TASR/Erika Ďurčová
NEWS MAĎARSKO OČKOVÁNÍ PROTI KORONAVIRU
Uložit Uložené

Tamní ministr zdravotnictví zavedení 4. dávky plně podporuje.

Zatímco se v Česku očkuje zatím 3. dávkou vakcíny proti covidu, některé státy začínají s dalším boostrem. Podle nařízení maďarské vlády budou moci tamní obyvatelé dostat už 4. dávku vakcíny.

Podmínkou však je, aby jim ji schválil lékař. Povinné očkování 4. dávkou pro zdravotníky však podle šéfa úřadu vlády Gergely Gulyáse ještě neschválili.

Doporučeno
Příznaky omikronu: Mohou se podobat nachlazení, riziko hospitalizace je nižší než u jiných mutací Příznaky omikronu: Mohou se podobat nachlazení, riziko hospitalizace je nižší než u jiných mutací 13. ledna 2022 10:07

Maďarský ministr zdravotnictví Miklós Kásler zavedení 4. dávky proti onemocnění covid-19 podporuje. Nedávno se vyjádřil, že další dávka bude v ochraně proti koronaviru potřebná. Maďarský premiér Viktor Orbán to ale vidí jinak. Koncem loňského roku prohlásil, že by se 4. dávkou nechal očkovat pouze nerad.

V Maďarsku se dosud nechalo očkovat skoro 6,3 milionu obyvatel. Více než 6 milionů lidí přijalo i druhou dávku a třetí dostalo přes 3,3 milionu občanů.

V Česku má nyní dokončené očkování 6 726 646 osob, tedy 63,9 % obyvatelstva. Posilující dávku vakcíny pak dostalo již 3 155 829 lidí.

Domů
Sdílet
Diskuse