Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
19. ledna 2022 17:46
Čas čtení 1:01
Radim Šlechta

Zemřel herec Gaspard Ulliel, bylo mu 37 let. Zahrál si i Hannibala Lectera

Zemřel herec Gaspard Ulliel, bylo mu 37 let. Zahrál si i Hannibala Lectera
Zdroj: Stephane Cardinale - Corbis/Corbis via Getty Images
NEWS
Uložit Uložené

Herec Gaspard Ulliel zemřel po nehodě na lyžích ve 37 letech. V minulosti hrál řadu známých rolí, mezi které patřil třeba legendární Hannibal.

Ve věku 37 let zemřel při nehodě na lyžích francouzský herec Gaspard Ulliel. Na Twitteru o tom napsal francouzský ministr financí Bruno Le Maire. Herec se těžce zranil v úterý, kdy se na svahu v Savojsku střetl s jiným lyžařem. Do nemocnice jej záchranáři převezli vrtulníkem, pomoci mu již ale nedokázali.

Herec byl známý především pro film Hannibal: Zrození, kde si zahrál roli mladého kanibala Hannibala Lectera, kterého poprvé ztvárnil Anthony Hopkins. Serveru Aktuálně herec v rozhovoru prozradil, že v rámci přípravy navštívil také pitevnu na lékařské fakultě v Praze.

„Byl jsem docela vyděšený, když jsem to ráno přišel. Po vstupu do místnosti jsem byl obklopen mrtvými těly, zápach byl velmi silný, ale po několika minutách zapomenete na negativní aspekt,“ uvedl v rozhovoru.

Vedle filmu o známé postavě psychiatra–kanibala se Gaspard objevil například ve snímku o Saint Laurentovi, významném módním návrháři, který byl pojmenován po hlavní postavě. Pro tuto roli Gaspard výrazně zhubl, aby se přiblížil své předloze. Nechal se slyšet, že nahota ve filmu mu nevadí, ale raději dává divákům prostor si sex mezi dvěma postavami představit, než aby byl explicitně zachycen.

V roli slavného návrháře se mohl Gaspard cítit opravdu dobře. Pocházel totiž z rodiny, která v odvětví také pracovala. Jeho otec se zabýval návrhy módních oděvů, matka pracovala jako stylistka. Sám herec pak vystudoval film na na Univerzitě Paříž VIII. Do širšího povědomí se dostal díky roli v povídkovém filmu Paříži, miluji tě z roku 2006. 

Domů
Sdílet
Diskuse