Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. ledna 2022 13:53
Čas čtení 0:40
Eduard Starkbauer

Samsung stáhl reklamu, ve které drag queen objímá svoji muslimskou matku. Důvodem byly nenávistné komentáře

Samsung stáhl reklamu, ve které drag queen objímá svoji muslimskou matku. Důvodem byly nenávistné komentáře
Zdroj: Unsplash/Ifrah Akhter/volně k užití (ilustrační foto)
NEWS LGBTQ+ LIDÉ SAMSUNG
Uložit Uložené

Syn i matka z videa se k rozhodnutí vyjadřovat nechtějí.

Samsung stáhl z oběhu reklamu, ve které žena nosící hidžáb objímala svého syna v kostýmu drag queen. Reklama byla určena pro singapurský trh a důvodem pro tento krok byla podle BBC vlna negativních reakcí ze strany komunity muslimů.

Doporučeno
Umělec natřel kostel na růžovo a udělal z něj centrum queer kultury. Chce v něm bydlet alespoň 5 let Umělec natřel kostel na růžovo a udělal z něj centrum queer kultury. Chce v něm bydlet alespoň 5 let 22. ledna 2022 10:53

Během týdne se prostřednictvím postu na Facebooku výrobce elektroniky vyjádřil, že chápe rozhořčení lidí, kteří reklamu vnímají jako „necitlivou a ofenzivní“. Reklama ukazovala několik dojatých osob, které si ze zařízení Samsungu vyslechly vzkazy od svých milovaných.

 

Drag queen ve své zprávě matce vyjadřuje vděk za to, že si nedělá těžkou hlavu z toho, že se na ni ostatní lidé „dívají přes prsty a soudí ji“. Po kritice narušení harmonie lokálních komunit a muslimů Samsung reklamu smazal ze všech platforem. Učinil tak i přes podporu z řad komunity LGBTQ+.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa ☣️ snɹıΛ ɐlʎΛ ☣️ (@vylavirus)

Drag performer Vyla Virus ze stažené reklamy prostřednictvím videa na Instagramu poděkoval fanouškům za podporu. Ujistil je, že on i jeho matka se mají dobře, a všem vzkázal, ať nadále šíří lásku.

Domů
Sdílet
Diskuse