Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
29. ledna 2022 13:09
Čas čtení 0:54
Martin Mičuda

5 let, 5 elektromobilů. Bentley prozrazuje ambiciózní plány stát se výlučně elektrickou značkou

5 let, 5 elektromobilů. Bentley prozrazuje ambiciózní plány stát se výlučně elektrickou značkou
Zdroj: Bentley
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY BENTLEY
Uložit Uložené

V rámci strategie Beyond100 odhaluje Bentley na následující léta velké ambice v elektromobilitě.

Masivní elektrifikace automobilů v následujících letech nemine prakticky žádnou automobilku. Asi jen málokdo ovšem čekal, že jedním z předních hráčů v nasazování čistě elektrických vozů bude právě automobilka Bentley. Její historie totiž těží z velkoobjemových agregátů, jak však za poslední období avizovali samotní představitelé, jejich konec je blíž, než se předpokládalo.

Doporučeno
Další elektrický pick-up se jmenuje Chevrolet Silverado EV, jeho úvodní 670koňová edice se vyprodala za 12 minut Další elektrický pick-up se jmenuje Chevrolet Silverado EV, jeho úvodní 670koňová edice se vyprodala za 12 minut 11. ledna 2022 7:30

Už v roce 2020 v rámci strategické prezentace předseda představenstva automobilky Adrian Hallmark prozradil, že v následujících letech budou modely intenzivně elektrifikovat. Důkazem toho je příchod plug-inových hybridních verzí modelů Bentayga a Flying Spur, tím to ale zdaleka nekončí.

Od roku 2026 bude totiž každý nabízený model značky dostupný pouze v plug-inové hybridní nebo čistě elektrické verzi. A co víc, první elektromobil přijde na trh v roce 2025, do roku 2030 už jiné než čistě elektrické Bentley nekoupíš.

Bentley,
Zdroj: Bentley

Podle nejnovějších zpráv hodlá Bentley v roce 2025 odstartovat svůj Five-in-Five plán, v jehož rámci pět let po sobě přijde na trh vždy jeden nový elektrický model. Přestože šéf automobilky Adrian Hallmark nejednou prohlásil, že věřil v budoucnost spalovacích agregátů, připustil, že bez masivní elektrifikace se už v následujících letech neobejdou a v elektromobilitě vidí velkou budoucnost.

I proto chystá Bentley investovat přes 2,5 miliardy liber do vývoje elektrických automobilů a souvisejících technologií – v následujících letech tak chystá výrobce luxusních vozů zvýšit výrobní kapacitu ve svém závodě v Crewe z 30 tisíc na 40 tisíc automobilů ročně.

Bentley,Bentley,Bentley,Bentley,
Zobrazit galerii
(6)
Domů
Sdílet
Diskuse