Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
31. ledna 2022 7:43
Čas čtení 0:52
Radim Šlechta

KORONAVIRUS: Počet nakažených překonal nedělní rekord, nově infikovaných bylo 23 914

KORONAVIRUS: Počet nakažených překonal nedělní rekord, nově infikovaných bylo 23 914
Zdroj: Unsplash/Greenvalley Pictures
NEWS DENNÍ NÁRŮST NAKAŽENÝCH KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Shrnujeme aktuální dění okolo pandemie koronaviru.

V České republice za neděli přibylo 23 914 osob nově nakažených koronavirem, od začátku epidemie se nakazily již víc než tři miliony lidí. Vzrostlo také číslo suspektní reinfekce, a to o 3 849 osob. Suspektivní reinfekce udává počet domnělých znovu nakažených lidí. Tato dvě čísla představují nejvyšší nedělní počet nakažených.

Navýšil se i počet infikovaných obyvatel v přepočtu na 100 tisíc obyvatel za poslední týden. Incidenci vzrostla na hodnotu 2 326, což je přibližně o stovku více než včera. Vyplývá to z dat Ministerstva zdravotnictví.

Doporučeno
Duševní zdraví vysokoškoláků: Jak s ním zahýbal koronavirus a kam se obrátit, když máš potíže? Duševní zdraví vysokoškoláků: Jak s ním zahýbal koronavirus a kam se obrátit, když máš potíže? 26. ledna 2022 7:00

Část lidí s koronavirem stále končí na nemocničních lůžkách a jejich počet se oproti minulému týdnu zvýšil na 2 066. V porovnání s tím ale oproti minulé neděli klesl počet lidí, kteří jsou hospitalizováni ve vážném stavu. V současnosti jich je 181. Riziková skupina obyvatel nad 60 let zaznamenala nárůst 1258 nakažených. Podle zatím neúplných dat přibylo za neděli 12 obětí.

Nejvíce se epidemie šíří v Praze a bezprostředním okolí. Na 100 tisíc obyvatel připadá v okrese Praha-západ 3353 infikovaných. Naopak infekce není tolik rozsáhlá na Bruntálsku. Na 100 tisíc obyvatel je zde 1318 nakažených. 

Naočkovat v Česku se nechalo již téměř 6,8 milionů lidí. Pro svou druhou dávku si včera přišlo 765 osob. Po posilující dávce sáhlo již 3,7 milionů lidí a ke včerejšku se nechalo posilující dávkou naočkovat 3 748 osob. 

Domů
Sdílet
Diskuse