Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. února 2022 16:50
Čas čtení 0:46
Adam Novosad

Tom Brady oznámil konec kariéry. Legenda NFL odchází do důchodu po 22 sezónách

Tom Brady oznámil konec kariéry. Legenda NFL odchází do důchodu po 22 sezónách
Zdroj: TASR/AP Photo/Matt Patterson, File
SPORT TOM BRADY
Uložit Uložené

Legendární hráč amerického fotbalu oficiálně oznámil ukončení kariéry.

Legendární hráč amerického fotbalu Tom Brady oznámil ukončení své kariéry. V kuloárech se o rozhodnutí odejít do důchodu polemizovalo už několik dní, ale zdroje z okolí Bradyho nejprve tyto informace zprvu dementovaly.

Doporučeno
Zápas století: Černošský šampion knockoutoval boxera z nacistického Německa, stali se z nich přátelé až do smrti Zápas století: Černošský šampion knockoutoval boxera z nacistického Německa, stali se z nich přátelé až do smrti 31. ledna 2022 11:30

Nyní však vyšel s pravdou ven samotný Brady, který konec kariéry oznámil v příspěvku na Instagramu. „Miloval jsem svoji NFL kariéru a teď přišel ten moment soustředit svůj čas a energii na ostatní věci, které vyžadují mou pozornost,“ uvedl Brady v krátkém vyjádření.

V americké NFL strávil celkem 22 sezón, z nichž neuvěřitelných 20 odehrál v týmu New England Patriots. Na poslední dvě sezóny změnil své působiště a oblékl dres Tampa Bay Buccaneers. V kariéře získal dohromady 7 vítězství v Super Bowlu a od mnoha fanoušků si vysloužil titul nejlepšího quarterbacka historie tohoto sportu.

National Football League (NFL) je ve Spojených státech amerických nejvyšší profesionální ligou amerického fotbalu. Soutěží v něm 32 týmů, které jsou rozděleny do dvou konferencí (National Football Conference a American Football Conference).

Nejlepších šest týmů z každé konference postupuje po odehrání základní části do play-off. Vítězové z obou konferencí se následně utkávají v tzv. Super Bowlu, který určí absolutního vítěze.
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Tom Brady (@tombrady)

Domů
Sdílet
Diskuse