Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
27. února 2022 21:20
Čas čtení 0:28
Veronika Szűcs Rajničová

Více než 90 % Ukrajinců podle průzkumu podporuje kroky prezidenta Zelenského

Více než 90 % Ukrajinců podle průzkumu podporuje kroky prezidenta Zelenského
Zdroj: TASR/AP
NEWS VÁLKA NA UKRAJINĚ VOLODYMYR ZELENSKYJ
Uložit Uložené

Od prosince 2021 se podpora Volodymyra Zelenského ztrojnásobila.

Podle průzkumu organizace Rating Group 91 % Ukrajinců podporuje kroky Zelenského, z toho u 59 % z nich má prezident plnou podporu a 32 % se k ní přiklání částečně. Proti bylo 6 % Ukrajinců a 3 % lidí nedokázala odpovědět. Informoval o tom portál Unian.

Organizace Rating Group zároveň poznamenala, že od prosince 2021 se podpora Zelenského ztrojnásobila. Je nejsilnější na západě a ve středu země.

Doporučeno
ZÁZNAM: Válka Ukrajina Rusko: Zeman vyzval EU k okamžitému udělení statusu kandidátské země EU Ukrajině ZÁZNAM: Válka Ukrajina Rusko: Zeman vyzval EU k okamžitému udělení statusu kandidátské země EU Ukrajině 28. února 2022 18:00

Průzkum se uskutečnil 26. a 27. února 2022 ve všech regionech kromě dočasně okupovaných území Krymu a Donbasu. Zúčastnilo se ho 2 tisíce respondentů ve věku 18 a více let.

Volodymyr Zelenskyj nastoupil do prezidentského úřadu v květnu 2019. Jako kandidát bez politických zkušeností porazil Petra Porošenka. Přečti si 10 faktů o ukrajinském prezidentovi. Dění na Ukrajině monitorujeme živě.

Domů
Sdílet
Diskuse