Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. března 2022 12:35
Čas čtení 0:31
Ivan Koribanič TASR

Rakousko pozastavuje zákon o povinném očkování proti koronaviru. Stalo se tak jen zhruba měsíc poté, co začal platit

Rakousko pozastavuje zákon o povinném očkování proti koronaviru. Stalo se tak jen zhruba měsíc poté, co začal platit
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa
ZDRAVÍ KORONAVIRUS OČKOVÁNÍ PROTI KORONAVIRU
Uložit Uložené

Rakousko schválilo povinné očkování 20. ledna. Zákon následně podepsal rakouský prezident Alexander Van der Bellen. Platil pro všechny osoby od 18 let.

Rakousko pozastaví zákon, který nařizuje povinné očkování všech dospělých osob proti onemocnění covid-19, oznámila to ve středu tamní vláda. Oznámení vydali jen měsíc poté, co zákon, první tohoto druhu v Evropské unii, začal platit. Informace přinesla tisková agentura AFP.

„Po konzultacích s ministrem zdravotnictví jsme se rozhodli, že se budeme samozřejmě držet toho, co říká odborná komise – pozastavíme povinné očkování,“ řekla novinářům rakouská ministryně pro záležitosti EU a ústavu Karoline Edtstadler po zasedání kabinetu.

Rakousko schválilo povinné očkování 20. ledna. Zákon poté podepsal rakouský prezident Alexander Van der Bellen. Platil pro všechny osoby od 18 let. Úřady už tehdy avizovaly pokuty za nedodržování. Ty se měly pohybovat od 600 do 3600 eur (15 tisíc až 90 tisíc korun).

Všeobecnou očkovací povinnost schválilo Rakousko jako vůbec první země v rámci Evropské unie.

Domů
Sdílet
Diskuse