Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. března 2022 12:33
Čas čtení 1:05
Eduard Starkbauer

Rusko údajně legalizuje pirátství filmů, seriálů či her. Odpovídá tak na odchod západních firem

Rusko údajně legalizuje pirátství filmů, seriálů či her. Odpovídá tak na odchod západních firem
Zdroj: Warner Bros.
NEWS RUSKO TWITCH VÁLKA NA UKRAJINĚ
Uložit Uložené

Distribuci svých produktů v reakci na ruskou invazi zrušily mimo jiné i největší producentské společnosti Hollywoodu.

Aktuální krok státních autorit zmírnit zákony o duševním vlastnictví dokazuje, že ruská odpověď na americké a evropské sankce může být i legislativně kreativní. V důsledku změny zákonů Rusko podle serveru IGN legálně povolí internetové pirátství.

Podle státních médií už dokonce vláda nařídila, že ruské společnosti nemusí za digitální obsah platit žádné ze zemí, která na Rusko uvalila sankce. Návrh na zrušení postihování přečinu nelegálního nabývání a šíření virtuálního obsahu přišel ze strany ruského ministerstva ekonomického rozvoje tento týden.

Vládní politik Dmitrij Ionin dokonce navrhl okamžité odblokování největší ruské pirátské stránky s torrenty RuTracker. Zdá se tak, že filmoví fanoušci v Rusku by si na základě změny regulací mohli nadále vychutnávat i hollywoodskou produkci. Společnosti Warner Bros, Walt Disney Company nebo Sony Pictures oznámily zastavení ruské distribuce již koncem února.

Doporučeno
V Minecraftu najdeš knihovnu plnou článků zakázaných novinářů. Tyto texty jsou v jejich zemích tabu, hra nikoliv V Minecraftu najdeš knihovnu plnou článků zakázaných novinářů. Tyto texty jsou v jejich zemích tabu, hra nikoliv 29. dubna 2024 17:30

Ruská reakce přichází poté, co největší streamovací herní služba Twitch zastavila možnost posílat ruským uživatelům peníze. Prodej svých konzolí v zemi teprve nedávno přerušili i jejich největší výrobci Microsoft a Sony.

Obyvatelé Ruska v důsledku omezení dostupnosti mnoha streamovacích služeb zareagovali i zvýšeným používáním technologie VPN (Virtual Private Network). Podle CNBC si za dva týdny od začátku ruské invaze 24. února některý z VPN klientů stáhlo přes 6 milionů nových uživatelů. Jedná se o 1 500% nárůst ve srovnání s dosavadním průměrem.

Domů
Sdílet
Diskuse