Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. března 2022 9:08
Čas čtení 1:09
Vojtěch Vanda

Cristiano Ronaldo se po hattricku do sítě Tottenhamu přiblížil rekordu Josefa Bicana. Podle FIFA jej již překonal

Cristiano Ronaldo se po hattricku do sítě Tottenhamu přiblížil rekordu Josefa Bicana. Podle FIFA jej již překonal
Zdroj: Getty Images/Alex Pantling/Staff
SPORT CRISTIANO RONALDO
Uložit Uložené

Sedmatřicetiletý portugalský útočník nepolevuje a již je na dohled dlouholetému rekordu české legendy. Tedy alespoň podle FAČR, dle FIFA jej 807. gól zapsal jako nejlepšího střelce vůbec.

Cristiano Ronaldo o víkendu znovu zářil. Během sobotního 29. kola anglické Premier League byl jediným střelcem Manchesteru United proti Tottenhamu, což ale stačilo na to, aby severoanglický klub dokázal uhájit všechny tři body. Ronaldův hattrick zařídil Rudým ďáblům nejen udržení 4. místa v tabulce, ale hráče samotného dostal na dohled světovému rekordu v počtu střelených gólů Josefa Bicana, alespoň podle statistiky FAČR. Dle organizace FIFA jej včerejším dnem překonal.

Doporučeno
Plicní embolie, trombóza, umělý spánek. Patrik Sedláček o tom, jak přežil svou smrt, para hokeji a paralympiádě v Pekingu Plicní embolie, trombóza, umělý spánek. Patrik Sedláček o tom, jak přežil svou smrt, para hokeji a paralympiádě v Pekingu 10. března 2022 15:30

V zápase to byli Spurs, kteří tahali za krátký konec, a strůjcem toho všeho byl právě Ronaldo. Nejprve přiklonil vedení na stranu domácích ve 12. minutě výstavním gólem z dálky po přihrávce Freda. Na něj dokázali hosté odpovědět z penalty gólem Harryho Kanea. Jenže Portugalec ještě před koncem poločasu navýšil skóre na 2:1 pro United a za tohoto stavu se šlo i do šaten.

Na zisku tří bodů pro domácí nic nezměnil ani vlastní gól Harryho Maguirea. Ronaldo totiž dokázal v 81. minutě z hlavičky završit svůj 49. hattrick v klubové kariéře a poslat Tottenham do Londýna bez bodu. Byla to jeho 807. branka, což je číslo, které je nebezpečně blízko rekordu česko-rakouského fotbalisty Josefa Bicana.

Podle komise pro historii a statistiku Fotbalové asociace ČR zvládl Bican za svou kariéru vstřelit v oficiálních zápasech 821 gólů. To znamená, že portugalskému fenoménu ještě chybí 14 branek na to, aby Bicana překonal. Podle jeho formy se však zdá, že tento počet branek, který často útočníkovi trvá vstřelit celou sezónu, by mohl Ronaldo zvládnout ještě do konce té letošní.

Druhý pohled, tedy ten mezinárodní, však říká, že Ronaldo je od soboty nejlepším střelcem historie. Organizace FIFA totiž Bicanovi uznala pouze 805 soutěžních gólů. To znamená, že jej Ronaldo překonal o 2 góly. 

Zpět
Sdílet
Diskuse