Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
27. března 2022 8:33
Čas čtení 0:48
Radim Šlechta

První komiks od Marvelu se vydražil za 2,4 miliony dolarů. Je v téměř dokonalém stavu

První komiks od Marvelu se vydražil za 2,4 miliony dolarů. Je v téměř dokonalém stavu
Zdroj: Marvel Comics
NEWS MARVEL
Uložit Uložené

Komiks položil základy celému marvelovskému univerzu.

První komiks od Marvelu se vydražil za 2,4 milionu dolarů. Jedná se o vzácný výtisk z roku 1939. Zároveň obsahuje několik později známých postav jako Human Torch z Fantastické čtyřky, The Angel, Submariner and Masked Raider. Informovala o tom stanice CNN.

Jedná se skutečně o vzácný kousek, protože obsahuje mimo jiné i poznámky vydavatele o platbách, které dluží umělcům, co na díle pracovali. Právě proto se označuje jako „výplatní výtisk“. Jedním z nich je i kreslíř Frank Paul, který pracoval na obálce 80 let starého komiksu.

I přes to, že je výtisk starý osm dekád, je podle dražitele stále v dokonalém stavu a vypadá téměř jako nový. Unikátní je také v tom, že vyšel dřív, než se stali marvelovští hrdinové tak ikonickými, jako jsou nyní, a položil tak základy slavnému univerzu.

„Tohle je začátek legendy. Bez tohoto vydání by neexistoval žádný marvelovský vesmír, žádný Kapitán Amerika bijící Hitlera, žádné marvelovské filmy, žádný Spider-Man, dokonce ani dnešní superhrdinská mytologie, jak ji známe," píše ComicConnect, který aukci pořádal.

Doporučeno
Ahoj, já jsem Ondra a v jedné mobilní hře jsem už nechal 24 tisíc korun. Je na čase si přiznat, že mám problém? Ahoj, já jsem Ondra a v jedné mobilní hře jsem už nechal 24 tisíc korun. Je na čase si přiznat, že mám problém? 30. dubna 2024 11:00

Není výjimkou, že se podobná stará díla draží za obrovské částky. Na začátku letošního roku se vydražila jediná stránka komiksu, kde se poprvé objevuje Spider-Man v černém obleku, za více než 3 miliony amerických dolarů.

Domů
Sdílet
Diskuse