Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. března 2022 v 8:33
Čas čtení 0:48
Radim Šlechta

První komiks od Marvelu se vydražil za 2,4 miliony dolarů. Je v téměř dokonalém stavu

První komiks od Marvelu se vydražil za 2,4 miliony dolarů. Je v téměř dokonalém stavu
Zdroj: Marvel Comics
NEWS MARVEL
Uložit Uložené

Komiks položil základy celému marvelovskému univerzu.

První komiks od Marvelu se vydražil za 2,4 milionu dolarů. Jedná se o vzácný výtisk z roku 1939. Zároveň obsahuje několik později známých postav jako Human Torch z Fantastické čtyřky, The Angel, Submariner and Masked Raider. Informovala o tom stanice CNN.

Jedná se skutečně o vzácný kousek, protože obsahuje mimo jiné i poznámky vydavatele o platbách, které dluží umělcům, co na díle pracovali. Právě proto se označuje jako „výplatní výtisk“. Jedním z nich je i kreslíř Frank Paul, který pracoval na obálce 80 let starého komiksu.

I přes to, že je výtisk starý osm dekád, je podle dražitele stále v dokonalém stavu a vypadá téměř jako nový. Unikátní je také v tom, že vyšel dřív, než se stali marvelovští hrdinové tak ikonickými, jako jsou nyní, a položil tak základy slavnému univerzu.

„Tohle je začátek legendy. Bez tohoto vydání by neexistoval žádný marvelovský vesmír, žádný Kapitán Amerika bijící Hitlera, žádné marvelovské filmy, žádný Spider-Man, dokonce ani dnešní superhrdinská mytologie, jak ji známe," píše ComicConnect, který aukci pořádal.

Doporučeno
Marvel má před sebou nejdůležitější víkend roku. Může Deadpool zachránit MCU? Marvel má před sebou nejdůležitější víkend roku. Může Deadpool zachránit MCU? 26. července 2024 v 17:00

Není výjimkou, že se podobná stará díla draží za obrovské částky. Na začátku letošního roku se vydražila jediná stránka komiksu, kde se poprvé objevuje Spider-Man v černém obleku, za více než 3 miliony amerických dolarů.

Domů
Sdílet
Diskuse