Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
28. března 2022 8:10
Čas čtení 1:00
Radim Šlechta

Kartička s Pokémonem se vydražila za více než 9 milionů korun

Kartička s Pokémonem se vydražila za více než 9 milionů korun
Zdroj: Unsplash/Steven Cordes/volně k užití (ilustrační foto)
NEWS
Uložit Uložené

Kartička s Charizardem se vydražila za 420 tisíc dolarů.

Vášnivý sběratel dokončil svou sbírku kartiček s Pokémony. Tu s Charizardem si koupil v dražbě za více než 420 tisíc amerických dolarů (skoro 9,5 milionu korun). Hodnocení PSA 10, které naznačuje její perfektní stav má pouze 121 kusů kartiček právě s tímto Pokémonem. Sehnat ji tedy vůbec není snadné. Informuje o tom CNN.

Vzácná karta pochází z roku 1999. Minulý týden byla prodána v aukci PWCC Premier Auction a nastavila nový rekord podle aukční síně v prodejní ceně Charizarda ze základní sady. Karta se vydražila za 420 tisíc dolarů hlavně proto, že je v perfektním stavu. Hodnocení 10 má jen 121 kartiček i přesto, že k dostání jich je přibližně 3000.

Doporučeno
Tomáš Zástěra ze Survivoru draží své plavky, mají hodnotu už přes 800 tisíc korun. Výtěžek půjde na dobrou věc Tomáš Zástěra ze Survivoru draží své plavky, mají hodnotu už přes 800 tisíc korun. Výtěžek půjde na dobrou věc 26. března 2022 19:00

„Pokémoni jsou přední světovou značkou a Charizard je její vlajkovou lodí. Kartičku s ním chtějí všichni sběratelé Pokémonů i investoři. Je to velmi cenné aktivum,“ řekl Jesse Craig, ředitel pro rozvoj obchodu PWCC.

Kartičky s Pokémony jsou opravdu cennými aktivy, které se draží za obrovské částky. A u těch s Charizardem to platí dvojnásob. Jedna taková, rovněž v perfektním stavu, se začátkem měsíce vydražila za 336 000 dolarů. O čtyři roky starší karta Topsun Charizard Blue Back se dostala téměř k půl milionu. 

Vzácné předměty lidé prostě milují. O tom svědčí také to, že se tento týden vydražilo první číslo Marvel Comics za 2,4 miliony dolarů. V českém rybníčku zastupují sběratelské předměty třeba plavky Tomáš Zástěry ze soutěže Survivoru, které se od koruny vyšplhaly až téměř k milionu korun. Jejich dražba stále probíhá a výtěžek z ní poputuje na dobrou věc.

Domů
Sdílet
Diskuse