Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
28. března 2022 13:23
Čas čtení 1:21
Dominik Vetrák

Režisér Batmana odhalil, proč je jeho Joker tak zjizvený. Do nádrže s chemickými látkami však nespadl

Režisér Batmana odhalil, proč je jeho Joker tak zjizvený. Do nádrže s chemickými látkami však nespadl
Zdroj: Warner Bros.
FILMY A SERIÁLY BATMAN
Uložit Uložené

Režisér filmu The Batman odhaluje o Jokerovi zajímavé informace.

Jeden z komiksových původů postavy Jokera zachycuje, jak spadl do nádrže s nebezpečnou chemickou látkou, což ho zmrzačilo a psychicky poznamenalo. Mnozí diváci si mysleli, že to se stalo i novému Jokerovi, kterého hrál ve snímku The Batman herec Barry Keoghan. 

Režisér Matt Reeves v rozhovoru pro Variety prozradil, že do žádné nádrže s chemikáliemi nespadl. Tento Joker má vrozenou chorobou, kvůli které nedokáže kontrolovat svůj smích. Z toho důvodu se mu začala také deformovat tvář a postupně dostával různé infekce a kožní choroby.

Vůbec to však nevysvětluje, co se mu stalo s hlavou či zbytkem těla, který má také bolestivě poznamenaný. Možná se to dozvíme v dalším filmu nebo televizních seriálech, které se z toho světa chystají a uvidíme je na streamovací službě HBO Max.

Sám režisér Matt Reeves řekl, že Jokera pravděpodobně uvidíme. Reeves se angažuje ve výrobě obou seriálů a poznamenal, že Joker disponuje příběhem, který by dával smysl alespoň v jednom z nich.

První seriál se zaměří na postavu Penguina (ztvárnil ji herec Colin Ferrell) a druhý seriál bude o vězních a duševně nemocných pacientech z ústavu Arkham. V něm se po skončení snímku The Batman nacházeli i Joker a Riddler, přičemž byli v celách hned vedle sebe. 

Doporučeno
10 faktů o Batmanovi, které tě (možná) překvapí 10 faktů o Batmanovi, které tě (možná) překvapí 16. března 2022 11:30

Víme to z jediné scény s Jokerem, která se nakonec objevila ve finálním sestřihu. Více jsme o ní psali již v minulosti. Před pár dny ale hollywoodské studio Warner Bros. a režisér Matt Reeves zveřejnili vystřiženou scénu z filmu na internet, v níž si Batman povídá s Jokerem. Doufá, že Joker mu pomůže vytvořit psychologický profil Riddlera, aby ho Batman lépe pochopil, případně zjistil jeho motiv či další kroky. 

The Batman už v kinech vydělal 672 milionů dolarů. Komiksovka je v rámci premiérových víkendů v amerických a kanadských kinech druhým nejúspěšnějším filmem od začátku pandemie. Podařilo se jí vydělat 128 milionů dolarů, přičemž více za premiérový víkend vydělala jen komiksovka Spider-Man: No Way Home (260 milionů dolarů).

Oficiálně to potvrzeno není, ale režisér Matt Reeves už prozradil, že se studiem Warner Bros. vede diskuse o filmovém pokračování.

Joker
Zdroj: Warner Bros.
Domů
Sdílet
Diskuse