Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
28. března 2022 19:11
Čas čtení 0:34
Ivan Koribanič TASR

Rusko omezí vstup do země občanům z „nepřátelských států“. Týká se to i celé Evropské unie

Rusko omezí vstup do země občanům z „nepřátelských států“. Týká se to i celé Evropské unie
Zdroj: TASR/AP/Mevlüt Čavušoglu
POLITIKA RUSKO SERGEJ LAVROV VÁLKA NA UKRAJINĚ
Uložit Uložené

Ruská vláda zveřejnila seznam států, o kterých se domnívá, že se dopouštějí „nepřátelských činů“, ještě 7. března. Seznam byl vytvořen jako reakce na bezprecedentní sankce Západu v důsledku ruské vojenské invaze na Ukrajinu.

Ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov v pondělí řekl, že Moskva se chystá omezit vstup na území Ruské federace pro občany „nepřátelských států“, mezi něž patří všechny země Evropské unie. Kromě toho budou nová vízová opatření platit i vůči občanům z Británie či ze Spojených států. Informují o tom i The Moscow Times.

„Připravuje se návrh prezidentského dekretu o odvetných vízových opatřeních v reakci na nepřátelské kroky několika cizích států,“ uvedl Lavrov. „Tento zákon zavede řadu omezení na vstup do Ruska,“ dodal šéf ruské diplomacie.

Ruská vláda zveřejnila seznam cizích států, o kterých se domnívá, že se dopouštějí „nepřátelských činů“, ještě 7. března. Seznam byl vytvořen jako reakce na bezprecedentní sankce Západu v důsledku ruské vojenské invaze na Ukrajinu.

Ruským aeroliniím byl například zakázán vstup do vzdušného prostoru EU, Spojeného království a Spojených států a cestování do Ruska a z Ruska je již nyní omezené.

Domů
Sdílet
Diskuse