Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. března 2022 v 8:08
Čas čtení 0:59
Tereza Šnajdrová

ČHMÚ: Čeká nás razantní ochlazení. Teploty klesnou na -2 °C a přijdou i sněhové přeháňky

ČHMÚ: Čeká nás razantní ochlazení. Teploty klesnou na -2 °C a přijdou i sněhové přeháňky
Zdroj: FOTO TASR - František Iván
NEWS PŘEDPOVĚĎ POČASÍ
Uložit Uložené

Počasí jako na houpačce, i tak by se daly popsat teploty, které tento týden panují v Česku. Ještě v pondělí rtutě teploměrů vystoupaly až na 21 °C, ale nyní k nám míří studená fronta, která přinese i sníh.

Jaro je tu a ještě v pondělí teploměry ukazovaly příjemných 21 °C. To se však v půlce týdne změní, neboť do Česka přijde studená fronta, která s sebou přinese i sněhové přeháňky, uvádí Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). Rozluč se s jarními teplotami a připrav se na -2 °C, sníh a déšť.

Doporučeno
FOTO: Sonda Solar Orbiter se rekordně přiblížila ke Slunci, na zem poslala detailní snímky FOTO: Sonda Solar Orbiter se rekordně přiblížila ke Slunci, na zem poslala detailní snímky 28. března 2022 v 16:50

V úterý bude ještě příjemných 12 až 17 °C, ale v průběhu dne polojasno vystřídá oblačno až zataženo a místy se dočkáme i deště. Bude foukat slabý vítr, který bude ke konci dne sílit a na některých místech bude dosahovat rychlosti 6 m/s.

Ve středu už bude zataženo, po celé republice se budou vyskytovat dešťové přeháňky a na severu území by dokonce mohlo i chumelit. Nejvyšší denní teploty se budou držet mezi 5 až 18 °C a foukat bude mírný severní až severovýchodní vítr.

Předpovědí na čtvrtek tě příliš nepotěšíme. Bude zataženo, na většině území se dočkáme deště a v polohách nad 400 metrů dokonce i sněhových přeháněk. Rtutě teploměrů ti v průběhu dne budou ukazovat 3 až 7 °C, k večeru pak budou klesat pod nulu a může vznikat ledovka. 

Obdobně bude také v pátek. Zataženo, místy sněžení a nejvyšší denní teploty se budou pohybovat od 2 do 6 °C. Foukat bude čerstvý severní až severovýchodní vítr o rychlosti 4 až 8 m/s.

Ani víkendové počasí ti pravděpodobně neudělá radost. Bude zataženo, oblačno, po celém území se budou vyskytovat sněhové přeháňky a naměříme -2 až 5 °C. Podobné počasí by pak mělo být i v průběhu příštího týdne.

Domů
Sdílet
Diskuse