Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. března 2022 v 8:10
Čas čtení 1:00
Ilona Hobzová

VIDEO: Ukrajinský voják, který poslal ruskou válečnou loď „do p**ele“, dostal medaili

VIDEO: Ukrajinský voják, který poslal ruskou válečnou loď „do p**ele“, dostal medaili
Zdroj: Ministerstvo obrany Ukrajiny
NEWS VÁLKA NA UKRAJINĚ
Uložit Uložené

Roman Hrybov se vrátil ze zajetí.

Ukrajinský voják Roman Hrybov, který sloužil jako člen pohraniční stráže Hadího ostrova a po prvních dnech invaze se jeho věta „Ruská válečná lodi, táhni do p**ele“ stala jedním ze symbolů odporu proti ruským vojákům, dostal za bránění Hadího ostrova vyznamenání. Informoval o tom deník The Guardian.

Medaile i známka

První náměstkyně ukrajinského ministra zahraničí Emine Dzheppar potvrdila, že Roman Hrybov, jeden z vyměněných válečných zajatců, je doma ve městě Cherkasy. Zveřejnila také video, na kterém mu místní úřady předávají vyznamenání.

Hrybov se objeví také na nové poštovní známce. Heslo, které vyslal na začátku invaze ruských vojsk do země ruské válečné lodi, tedy „Ruská válečná lodi, jdi do p*dele“, se stane její součástí. REFRESHER už psal o tom, jak bude známka vypadat.

Doporučeno
Mučili ho, bili a údajně i znásilnili. Videa moldavského tiktokera tančícího v ukrajinské uniformě válcují internet Mučili ho, bili a údajně i znásilnili. Videa moldavského tiktokera tančícího v ukrajinské uniformě válcují internet 17. července 2023 v 6:00

Podle původních zpráv zemřelo všech třináct pohraničníků poté, co se odmítli vzdát. Tehdy ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj sdělil, že všichni posmrtně dostanou ocenění národních hrdinů Ukrajiny. O několik dní později se ukázalo, že někteří pohraničníci jsou stále naživu a v zajetí Ruska. Následně došlo k jejich výměny se zajatci z ruské strany. 

Domů
Sdílet
Diskuse