Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. dubna 2022 13:51
Čas čtení 0:40
Ema Stanovská

Kancelář ukrajinského prezidenta: Rusové se stáhnou ze všech částí země kromě jihu a východu

Kancelář ukrajinského prezidenta: Rusové se stáhnou ze všech částí země kromě jihu a východu
Zdroj: Spencer Platt/Getty Images
NEWS VÁLKA NA UKRAJINĚ ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Uvedl to šéf ukrajinské prezidentské kanceláře Mychajlo Podoljak.

Poradce šéfa ukrajinské prezidentské kanceláře Mychajlo Podoljak řekl, že Rusko se stáhne ze všech částí Ukrajiny kromě východu a jihu. Ruské jednotky se podle něj pokusí „zakopat“, zřídit si tam protivzdušnou obranu a snížit vlastní ztráty.

Tato vojenská situace podle něj nebude vést k dlouhé vyčerpávající válce, ale Ukrajina se „neobejde bez těžkých zbraní“, podotkl na Twitteru Podoljak.

Britské tajné služby v sobotu potvrdily, že ukrajinská armáda nadále zatlačuje v bojích nedaleko Kyjiva ruské jednotky. Podle prohlášení britského ministerstva obrany se už ruské jednotky údajně stáhly z letiště ve městě Hostomel, kde svádějí intenzivní boje již od prvního dne válečného konfliktu na Ukrajině, informuje TASR.

Doporučeno
Sdílíš děti online? Riskuješ sexuální zneužití fotek, ukázala studie Sdílíš děti online? Riskuješ sexuální zneužití fotek, ukázala studie 2. května 2024 15:42

Ukrajina „opět získala několik vesnic“, píše se v nejnovější krátké zprávě britského resortu obrany. „Na východě Ukrajiny zajistily ukrajinské jednotky po těžkých bojích uvolnění hlavní dopravní tepny v jižním Charkově,“ uvádí britské ministerstvo.

Bombardování však nadále pokračuje. V sobotu zasáhly na střední Ukrajině ruské rakety dvě důležitá města, Poltavu a Křemenčuk, přičemž poškodily jejich infrastrukturu a zničily i obytné budovy.

Domů
Sdílet
Diskuse