Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. dubna 2022 14:03
Čas čtení 0:57
Viktor Kniš

Válka byla nezbytná, šlo jen o otázku času, tvrdí Putin. Jeho cíle jsou prý ušlechtilé a Rusko se podle něj pouze brání

Válka byla nezbytná, šlo jen o otázku času, tvrdí Putin. Jeho cíle jsou prý ušlechtilé a Rusko se podle něj pouze brání
Zdroj: TASR/AP
NEWS VÁLKA NA UKRAJINĚ VLADIMIR PUTIN
Uložit Uložené

Šéf Kremlu k veřejnosti promluvil v rámci předávání cen. Střet s protiruskými silami označil za nezbytný.

Ruský prezident Vladimir Putin tvrdí, že konflikt s „protiruskými silami byl nevyhnutelný“. Prý bylo jen otázkou času, kdy se bude muset Rusko „bránit speciální operací“.

Šéf Kremlu tvrdí, že jeho cíle na Ukrajině jsou „ušlechtilé“ a nepředpokládá, že se Rusko bude po válce izolovat od zbytku světa. Zopakoval, že Rusko nebude tolerovat údajnou genocidu, kterou prý ukrajinští vojáci páchali na ruských obyvatelích na území Donbasu. Několik institucí jako OBSE, Rada Evropy či OSN přitom potvrdilo, že na území Donbasu se žádná genocida nekonala. 

Putin měl nejnovější projev v rámci slavnostního předávání cen na kosmodromu Vostočnyj na dálném východě Ruska, kde by se měl setkat s běloruským diktátorem Alexandrem Lukašenkem, informuje The Guardian s odvoláním na agenturní zprávy.

Vladimir Putin tvrdí, že během války na Ukrajině se jeho vojákům daří díky moderní ruské technice dosahovat svých cílů a ruští vojáci jednají statečně, moudře a efektivně.

Vladimir Putin
Zdroj: TASR/AP/Alexei Druzhinin, Sputnik, Kremlin Pool

Britské ministerstvo obrany v úterý ve své pravidelné zprávě uvedlo, že během následujících dvou až tří týdnů očekává zintenzivnění bojů na východě Ukrajiny.

Doporučeno
Mučili ho, bili a údajně i znásilnili. Videa moldavského tiktokera tančícího v ukrajinské uniformě válcují internet Mučili ho, bili a údajně i znásilnili. Videa moldavského tiktokera tančícího v ukrajinské uniformě válcují internet 17. července 2023 6:00

Resort obrany v Londýně navíc konstatuje, že ruské útoky se nadále soustřeďují na pozice ukrajinských sil nedaleko Doněcké a Luhanské oblasti a další boje se vedou v okolí měst Cherson a Mykolajiv. Rusko opět útočí i směrem na Kramatorsk, kde minulý týden při útoku na nádraží zahynuly desítky lidí.

Ve zprávě se dále píše, že pokračuje stahování ruských sil do Běloruska, odkud se přesouvají na východní Ukrajinu, kde mají podpořit vojenskou operaci.

Domů
Sdílet
Diskuse