Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. dubna 2022 18:50
Čas čtení 0:48
Eduard Starkbauer

Rusové spustili raketový útok na Oděsu. O život přišlo nejméně 5 civilistů, počet obětí může růst

Rusové spustili raketový útok na Oděsu. O život přišlo nejméně 5 civilistů, počet obětí může růst
Zdroj: Alexei Druzhinin, Sputnik, Kremlin Pool Photo/AP/TASR
NEWS VÁLKA NA UKRAJINĚ
Uložit Uložené

Mezi oběťmi je i dítě.

Nejméně pět Ukrajinců zahynulo při ruském raketovém útoku na jihoukrajinské přístavní město Oděsa. Informoval o tom Guardian a BBC. Podle prezidentského úřadu utrpělo zranění dalších 18 lidí. Ten zároveň varoval, že počet obětí pravděpodobně ještě poroste. 

Šéf kanceláře ukrajinského prezidenta Andrij Jermak na sociální síti Telegram napsal, že počet mrtvých bude vysoký, a potvrdil, že mezi zabitými je tříměsíční miminko.

Ukrajinský ministr zahraničních věcí Dmytro Kuleba uvedl, že jediným cílem ruských raketových útoků na Oděsu je „šířit teror“. Obranným systémům ukrajinských vzdušných sil se údajně podařilo zachytit a zlikvidovat dvě ruské rakety vypálené z Kaspického moře. Další čtyři však na Oděsu dopadly, přičemž dvě zasáhly vojenské zařízení a dvě dopadly na obytné budovy.

Doporučeno
Mučili ho, bili a údajně i znásilnili. Videa moldavského tiktokera tančícího v ukrajinské uniformě válcují internet Mučili ho, bili a údajně i znásilnili. Videa moldavského tiktokera tančícího v ukrajinské uniformě válcují internet 17. července 2023 6:00

Oděsa do dnešního dne nepatřila ke strategickým cílům ruské armády a zatím zaznamenala jen omezené boje. Dnešní raketový úder přišel poté, co generálmajor ruské armády Rustam Minnekajev oznámil, že cílem invaze Ruska na Ukrajině je získat „úplnou kontrolu“ nad celým jihem Ukrajiny a získat přímý přístup k Moldavsku.

Domů
Sdílet
Diskuse