Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. května 2022 17:30
Čas čtení 0:53
Richard Balog

Takto vypadá zrekonstruovaný mezonet z Prahy, ve kterém hrají hlavní roli výrazné barvy, dřevo a současné umění

Takto vypadá zrekonstruovaný mezonet z Prahy, ve kterém hrají hlavní roli výrazné barvy, dřevo a současné umění
Zdroj: Studio Flusser
KULTURA ARCHITEKTURA PRAHA
Uložit Uložené

Výběr barev není náhodný. Architekti našli inspiraci v obrazech na stěnách i v detailech na nábytku.

Kvalitní architekturu a zajímavý interiérový design už nenajdeš jen na zahraničních portálech. Domácí architekti drží krok se světovými ateliéry a výsledkem jsou nemovitosti jako vystřižené z magazínů. Důkazem je také čerstvá rekonstrukce mezonetu ze Žižkova, o kterou se postaral tým No Architects. 

Bydlení s užitnou plochou 130 čtverečních metrů je přepracováno do nejmenších detailů. Architekti se při tvorbě návrhů inspirovali obrazy na stěnách, se kterými sladili zařízení bytu. Oba prvky se vzájemně prolínají a vytvářejí atraktivní celek. 

Projekt s pracovním názvem 69 odkazuje na číslovku, která je zakomponována v kapotáži topení i v nábytku, ale především přímo v obraze od Vladimíra Houdka. Pro majitele má speciální význam.

Byt je kompletně zrekonstruovaný. Architekti upravili jeho dispozici, vyměnili sanitu i všechny povrchy, upravili topení, doplnili klimatizaci a přestavěli schodiště, ke kterému doplnili sakrální osvětlení. Jednotlivé kusy nábytku jsou vyrobeny na míru – od postele přes skříně až po jídelní stůl. 

Doporučeno
Co dělat v Praze o víkendu: 5 tipů na následující sobotu a neděli Co dělat v Praze o víkendu: 5 tipů na následující sobotu a neděli 23. dubna 2024 14:00

Vytvoření interiéru, ve kterém současné umění není zredukováno na dekoraci, jde ruku v ruce s řešením praktických problémů, jako například rozšíření kuchyně a šatníku nebo vznik pracovny. Mimochodem, na stěnách jsou obrazy od zmiňovaného Vladimíra Houdka, Josefa Bolfa nebo od Patrika Hábla. 

Ve finále jde o jednoduché bydlení pro mladou rodinu, která rozumí umění, umí ho ocenit a těšit se z něho. Nyní si vychutnej galerii od Studia Flusser.

Obsah článku vznikl ve spolupráci se společností Linka News.

Studio FlusserStudio FlusserStudio FlusserStudio Flusser
Zobrazit galerii
(27)
Domů
Sdílet
Diskuse