Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. května 2022 18:43
Čas čtení 0:47
Jakub Paulík

Český velkofilm Jan Žižka: Ben Foster jako husitský vojevůdce poráží své nepřátele na souši i pod vodou

Český velkofilm Jan Žižka: Ben Foster jako husitský vojevůdce poráží své nepřátele na souši i pod vodou
Zdroj: Bioscop
FILMY A SERIÁLY JAN ŽIŽKA
Uložit Uložené

Premiéra bude už letos.

Petr Jákl má za sebou několik režijních projektů (horor Ghoul, akční thriller Kajínek), ale Jan Žižka je určitě tím nejambicióznějším. Do hlavní role husitského vojevůdce se Jáklovi podařilo obsadit známého hollywoodského herce Bena Fostera, kterého můžeš znát z filmů jako 3:10 Vlak do Yumy, X-Men či Symptom Pandorum.

Film je inspirován historickou osobností Žižky, který navzdory svému zrakovému handicapu neprohrál žádnou bitvu. V bojích jeho husité využívali dobře známou vozovou hradbu, kterou určitě uvidíme i ve filmu.

Důležitou roli si v Jáklově očekávané novince zahrál i legendární Michael Caine. Režisér se spolupráce s velikánem částečně obával, protože nevěděl, jak bude na jeho rady herecký veterán reagovat. Nakonec se však ukázalo, že spolupráce byla na jedničku. 

„Když jsem začal pracovat s Michaelem Cainem, přemýšlel jsem nad tím, jak budou režírovat držitele dvou Oscarů a jak mě bude brát. Překvapilo mě, jak byl úžasný. Naslouchal mi a po každý klapce se mě zeptal, jestli to nemá zkusit ještě jinak. Pro mě je srdcem toho filmu,“ citují jeho slova Novinky.cz.

Doporučeno
Petr Jákl: Nejvíc mě překvapilo, že Václav choval divoké šelmy. Hollywood je pro mě lekcí pokory Petr Jákl: Nejvíc mě překvapilo, že Václav choval divoké šelmy. Hollywood je pro mě lekcí pokory 5. října 2022 11:00

Ve filmu si dále zahráli známí světoví i čeští herci jako Til Schweiger, William Moseley, Sophie Lowe, Karel Roden, Marek Vašut a další. Jan Žižka se do kin dostane 8. září.

Domů
Sdílet
Diskuse