Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
6. května 2022 13:45
Čas čtení 0:38
Tímea Krauszová

Ruskou válečnou loď Admirál Makarov zřejmě zasáhla ukrajinská raketa. Loď je po útoku v plamenech

Ruskou válečnou loď Admirál Makarov zřejmě zasáhla ukrajinská raketa. Loď je po útoku v plamenech
Zdroj: Wikimedia Commons/Ad Meskens/volně k užití
NEWS RUSKO VÁLKA NA UKRAJINĚ ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Pro posádku už poslali záchranné helikoptéry.

Ruská fregata Admirál Makarov vzplála po zásahu ukrajinskými raketami, informuje The Independent na základě zpráv ukrajinských autorit. Jedná se o další válečnou loď, kterou se Ukrajině podařilo zasáhnout a zřejmě kriticky poškodit. Podle dostupných informací byla fregata poblíž Hadího ostrova v Černém moři.

Loď pravděpodobně zasáhla raketa

Podle ukrajinského poslance Oleksije Hončarenka trefila loď pravděpodobně ukrajinská raketa Neptun. Na svém Telegramu citoval ruské zdroje a připojil i fotky hořící lodi. Zpráva se zatím nedala nezávisle ověřit.

Podle ukrajinské zpravodajské služby Dumskaja již ruské síly zahájily záchrannou akci a k lodi vyslaly helikoptéry pro posádku. V okolí lodi podle ukrajinských médií krouží několik letounů.

Admirál Makarov je moderní fregata ozbrojená raketami. Do služby ji uvedli v roce 2017. Počet lodí v ruské flotile bez ní klesne na deset kusů. Ruské úřady zatím situaci nekomentovaly a ani nepotvrdily útok.

Nedávno se ukrajinské armádě podařilo zničit i křižník Moskva. I v jeho případě byly prvotní zprávy o požáru, později se válečná loď potopila.

Domů
Sdílet
Diskuse