Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. května 2022 7:56
Čas čtení 0:43
Tereza Šnajdrová

Česká kapela We Are Domi je ve finále Eurovize

Česká kapela We Are Domi je ve finále Eurovize
Zdroj: ČTK/AP/Luca Bruno
NEWS EUROVIZE
Uložit Uložené

Dominika Hašková se svojí kapelou We Are Domi ve čtvrtek večer oslnila porotu a dostala se do finále soutěže Eurovize. O první místo budou umělci z celé Evropy bojovat již v sobotu 14. května.

Českým muzikantům se v Eurovizi nikdy nepodařilo dosáhnout velkých úspěchů, avšak to by se nyní mohlo změnit. Do finále soutěže, z níž vzešli například hvězdní Måneskin, se probojovala česko-norská kapela We Are Domi. V jejím čele stojí dcera slavného hokejového brankáře Dominika Hašková, která během semifinálového večera zazpívala píseň Lights Off. Finále, ve kterém své síly poměří 25 kapel, interpretek a interpretů, proběhne v sobotu 14. května.

Doporučeno
I Don't Like Mondays: Světový hit je inspirovaný střelbou na škole, kterou měla na svědomí 16letá dívka I Don't Like Mondays: Světový hit je inspirovaný střelbou na škole, kterou měla na svědomí 16letá dívka 4. května 2022 11:30

We Are Domi je kapela tří česko-norských přátel, kteří se seznámili během studií na hudební škole v Leeds. Společně vydali již 6 singlů, které by šly popsat jako alternativní elektro-pop s trochou indie, a jak se zdá, posluchače i odbornou porotu jejich styl prostě baví. 

Druhého semifinálového večera se zúčastnilo hned 18 vystupujících a We Are Domi byli jedni z mála, kteří díky hlasům diváků a poroty postoupili dál.

S písní Lights Off se tak česko-norská kapela postaví na podium Eurovize ještě jednou, a to v sobotu 14. května, kdy proběhne finále. V něm se utká 24 kapel. Podle zahraničních médií má největší šanci na úspěch ukrajinská skupina Kalush Orchestra, která během semifinálového večera sklidila největší ovace.

Domů
Sdílet
Diskuse